معاون فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان از ثبت یک رکورد جدید گونه پرنده در فهرست پراکنش حیات وحش استان لرستان خبرداد.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، نبی اله قائدرحمتی معاون فنی اداره کل محیط زیست لرستان گفت: گونه پرنده “دودوک” با نام علمی “Cursorius cursor” در حوالی مله کوه در حوزه شهرستان رومشکان، توسط تیموری از مستند سازان صدا و سیمای مرکز لرستان مشاهده و پس از ارسال تصویر، توسط آقای امیری کارشناس اداره کل، شناسایی و برای نخستین بار دراین منطقه به صورت مستند ثبت و رکورد شد.
قائد رحمتی افزود: با گزارش این گونه برای اولین بار در استان لرستان به نظر می رسد منطقه پراکنش این گونه گسترده تر از تصورات قبلی باشد.
نبی اله قائدرحمتی در خصوص این پرنده و زیستگاه آن گفت: پرنده دودوک پرندهای است صحرایی و مهاجر عابر، گاهی برای مدت کمی نیز مقیم میشود. این پرنده در پایه درختان کوچک صحرایی و بوتهزار لانه میسازد. در مناطق شبه صحرایی، مناطق شنی، و در کنار آبدان ها دیده میشود و در بیابان ها و دشت های نیمه بیابانی و نیمه خشک نیز زندگی میکند. در دو فصل بهار و پاییز به زیستگاه ها و سرزمین های اطراف خود مهاجرت میکند. طول بدن تقریبا ۲۳ سانتیمتر، رنگ سطح پشتی خاکستری، گلو و بالش بطور کلی خاکستری که کمکم رو به آبی کمرنگ میرود در ناحیه سر تا گردن خطوط سیاه و سفید بر روی چشمان تا نهایت گردن ادامه دارد. بال هایش خاکستری سیر، که در سطح شکمی کمرنگ تر و در پهلوها رگه های مشخص تری دارد. اطراف بال ها سیاه رنگ که هنگام پرواز به خوبی نمایان میشود. منقاری بلند و خمیده دارد. معمولاً جفت جفت و گاهی هم در مجموعات چندتائی نیز دیده میشوند.
وی در ارتباط با عادات و رفتار این گونه گفت: این پرنده در فصل بهار برای جفت گیری و تخم گذاری به بوته زارهای نیمه بیابانی و سرزمین های گرمی که پوشیده از گیاهان بوته ای است پرواز میکند. دودوئک ماده دو تخم میگذارد و هر دو نر و ماده به نوبت روی تخم ها و در لانهای که به روی زمین و در میان بوته ها ساخته اند میخوابند. جوجه ها بعد ۱۸ تا ۲۱ روز از تخم بیرون میآیند. معمولاً از راه خوردن حشرات و خزندگان تغذیه میکند.