معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: تاکنون ۶ نفر از عوامل آتش سوزی در اراضی ملی استان شناسایی و به مراجع قضایی تحویل داده شدهاند.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، بهروز دریکوند در گفتوگو با خبرنگار فارس در خرمآباد، با اشاره به اینکه ما پیشبینیهای لازم را در خصوص وقوع آتش سوزی با وجود بارندگیهای امسال کرده بودیم، اظهار کرد: با بررسی و تحلیلی که فروردین و اردیبهشت ماه انجام دادیم، چند شهرستان فوق بحرانی، چند شهرستان بحرانی و بقیه شهرستانها هم عادی معرفی شدند.
وی بیان کرد: چگنی، کوهدشت، پلدختر، جنوب خرمآباد و بخشی از رومشکان فوق بحرانی، سلسله، دورود، جنوب الیگودرز و بخشی از خرمآباد بحرانی و مابقی شهرستانها عادی معرفی شدند.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: براساس این آمار اقدامات لازم از جمله ایجاد ۲ هزار و ۵۰۰ کیلومتر آتش بر به خصوص در چگنی، پلدختر، کوهدشت رومشکان و بخشی از خرمآباد، آموزش کارکنان، فعالان محیط زیست و دهیاران انجام شد.
دریکوند عنوان کرد: ما ۸۰ دستگاه دمنده و تجهیزات انفرادی شامل لباس اطفا حریق برای واکنش سریع را هم تامین کرده بودیم، ساماندهی و آموزش ۵۵۰ دوستدار طبیعت همچنین آموزش ۴۵۰ نیروی منابع طبیعی از اقدامات پیشگیرانه بود که انجام دادیم.
وی بیان کرد: همه کارکنان مرد منابع طبیعی در این مدت کشیک بودند، ۸۰ نفر نیروی واکنش سریع را هم در این مدت داشتیم.
معاون اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با اشاره به اینکه ما امسال بی سابقهترین آتش سوزیها را در اراضی کشاورزی داشتیم، گفت: نه تنها آتش سوزی پسچر مزارع را داشتیم بلکه شاهد بودیم که محصولات کشاورزی هم دچار آتش سوزی شد.
دریکوند بیان کرد: با توجه به اینکه اراضی کشاورزی در حاشیه مراتع و جنگلها بود، آتش سوزی به سمت مراتع و جنگلها هم پیش میرفت.
وی اظهار کرد: با اینکه در حاشیه اراضی کشاورزی آتش بر ایجاد کردهایم، اما به دلیل مرز مشترک اراضی ملی و مستثنیات که حدود ۲۱ هزار کیلومتر است، باز شاهد سرایت آتش سوزی به مرتع و جنگل بودیم.
معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه از ابتدای خرداد ماه تاکنون ۷۰ فقره آتش سوزی در اراضی ملی داشتیم، گفت: وقوع ۷۰ فقره آتش سوزی به ۶۰۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتعی استان خسارت وارد کرد.
به گفته دریکوند آتش سوزی شهرستان چگنی با ۱۳۸ هکتار طولانی ترین آتش سوزی بود که اطفا آن ۴ ساعت به طول انجامید. وی با بیان اینکه ما معتقد هستیم ۱۰۰ درصد علل وقوع آتش سوزیها عمدی بوده است، گفت: تاکنون ۶ نفر از عوامل آتش سوزی در اراضی ملی شناسایی و به مراجع قضایی تحویل داده شدهاند.
معاون حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان تاکید کرد: مردم موارد لازم را به منظور جلوگیری از آتش سوزی رعایت کنند، همچنین موارد حریق را از طریق شماره تلفن ۱۵۴۰ و ۱۳۹ اطلاع رسانی کنند، نکته دیگر اینکه در اطفا حریق هم مشارکت و حضور داشته باشند.