جوانه زدن پیاز پس از برداشت، معمولاً به عنوان یک اتفاق نامطلوب محسوب میشود. بسیاری از افراد چنین پیازهایی را به عنوان ضایعات در نظر گرفته و دور میاندازند.
پایگاه خبری سنگ نوشته، بادداشت، دانستنی های بهداشت مواد غذایی- برخی افراد قسمتهای جوانهزده را جدا و بقیه پیاز را مصرف میکنند؛ با این حال، مانند بسیاری از سبزیجات، جوانه زدن محتوای غذایی پیاز را نیز افزایش میدهد.
در واقع جوانه زدن در پیاز یک روش عالی برای افزایش پتانسیل تغذیهای و عملکردی آن است.
بین ۲ تا ۸ روز پس از جوانه زدن میزان ترکیبات آنتی اکسیدانی، فنلی و فلاونوئیدی جوانه افزایش قابل توجهی مییابد و پس از آن، با گذشت زمان کاهش مییابد.
جوانه زدن منجر به ایجاد ترکیباتی با خواص فیتوشیمیایی و اثرات حفظ سلامتی می شود که نقش بالقوهای در پیشگیری از بیماریها ایفا میکنند.
دکتر الهه عسکری عضو هیات علمی و متخصص بهداشت مواد غذایی