
مرکز رشد واحدهای فنآور کشاورزی استان لرستان طی مراسمی افتتاح شد.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، صبح امروز مرکز رشد واحدهای فنآور کشاورزی در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان افتتاح شد.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی لرستان در این آئین گفت: پیش از این جای مرکز رشد فناوری کشاورزی در استان خالی بود.
مراد سپهوند اظهار کرد: اگر چه این مرکز خیلی دیر راهاندازی شد، اما یکی از رویکردهای جهاد کشاورزی این است که تحقیقات را به سمت فناوری سوق داده شده و مقالات را به کالا تبدیل کند.
وی با اشاره به اینکه آغوش این مرکز به روی همه محققان باز است، عنوان کرد: از همه محققان میخواهیم که اندیشه و کارشان را به کالا یا خدمات فنی تبدیل کنند.
رئیس مرکز تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی لرستان ابراز امیدواری کرد این مرکز به فن بازار تبدیل شود که بدون شک نتایج آن متوجه همه خواهد شد.
دکتر ولدان مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان تات نیز در حاشیه مراسم افتتاح مرکز رشد واحدهای فناور کشاورزی اظهار کرد: تحقیقات کشاورزی را از حیث نتیجه میتوان به چهار بخش تقسیم کرد.
وی با بیان اینکه بخشی از تحقیقات بنیادی هستند که در مرزهای دانش حرکت میکند، افزود: خروجی آنها صرفاً مقاله است و ما به دنبال انجام این طور تحقیقاتی در کشور نیستیم، یا به عنوان یک دستگاه تحقیقاتی کاربردی باید مراقبت کنیم تا درصد این تحقیقات خیلی کم باشد.
ولدان بیان کرد: دسته دوم تحقیقات مقدماتی هستند که نتیجه آنها در تحقیقات بعدی استفاده انجام میشود و سوم تحقیقاتی که مخاطب آنها مزرعه هستند و نتیجه آنها به بهره برداران کشاورزی و دامداران با روشهای علمی که داریم منتقل میکنیم.
وی گروه چهارم را تحقیقات فناوری بنیادین عنوان کرد و گفت: اینها بعد از خلق در دانشگاهها، موسسات و مراکز تحقیقاتی باید فاز رشد و توسعه را طی کند.
وی ادامه داد: مرکز رشد در حقیقت پلی است که روی دره مرگ تکنولوژی زده میشود تا ریسک توسعه این فناوریها به حداقل ممکن کاهش پیدا کند چراکه مرکز رشد نباشد فناور، نوآور و خالق فناوری با ریسکهای بسیار بسیار متعددی مواجه بوده و امکان شکست آن زیاد است.
ولدان اظهار کرد: در بخش کشاورزی تا به حال ۱۹ مرکز رشد ایجاد کردیم که مرکز رشد کشاورزی لرستان یکی از آنهاست.
مدیرکل دفتر امور فناوری سازمان تات بیان کرد: برنامهریزی سازمان تحقیقات در همه استانهای کشور این است که حداقل یک مرکز رشد کشاورزی ایجاد شود. چیزی که در این مراکز رشد در اختیار شرکتها قرار میگیرد صرفاً دفتر کار نیست و این واحدها میتوانند مشاوره علمی و فنی از مرکز تحقیقات بگیرند و از امکاناتی مانند آزمایشگاهها استفاده میکنند.
وی ادامه داد: تکنولوژی، مرحله گذار خود را از موسسه تحقیقاتی و عرصه تولید طی کند. نتیجه مرکز رشد ارائه خدمات و محصولات نوین است و مشکل فناورها، تامین مالی و بازاریابی است که در این رابطه مشکل داریم چراکه قدرت رقابت ندارند و دولتمردان اگر میخواهند کمک کنند باید در این موضوع ورود کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری لرستان نیز در این آئین با بیان اینکه کیفیسازی محصولات و بستهبندی از موضوعات استراتژیکی است که باید مورد توجه فناوران قرار گیرد اظهار داشت: ایجاد مراکز رشد از اقدامات مهم و ارزشمندی است که مورد توجه دولتمردان بوده و در لرستان نیز مدیریت ارشد استان از این مراکز پشتیبانی میکند.
گودرز امیری ادامه داد: لازمه پیشرفت، رقابت علمی و به روز شدن بوده و یکی از پایههای اساسی آن این است که ایدهها پس از آزمایش تجاریسازی شوند و به منظور تجاریسازی ایدههای علمی و فناورانه باید مراکز رشد تخصصی در همه دستگاهها پویا و فعال باشند.
معاون اقتصادی استاندار لرستان در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: از ۸۰۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی استان تنها ۱۸۰ هزار هکتار آبی است که با استفاده از ایدههای فناورانه میتوان از این آب موجود همه اراضی را آبی کرده و همچنین بهرهوری خاک را افزایش داد.