آنچه که گاهی جوانان ما طی ۱۲ سال در مدرسه یاد نگرفته اند در عرض چندماه در فنی و حرفه ای فرا می گیرند
حجت الله سید علی حسینی امام جمعه شهرستان بروجرد گفت: آنچه که گاهی جوانان ما طی ۱۲ سال در مدرسه یاد نگرفته اند در عرض چندماه در فنی و حرفه ای فرا می گیرند.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، مدیرکل، مسؤولین و رؤسای مراکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان بروجرد با حضور در بیت امام جمعه شهرستان بروجرد با ایشان دیدار کردند.
در این دیدار مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان، رؤسای مراکز و نماینده آموزشگاههای آزاد شهرستان گزارشی از انواع حرفه های آموزشی ارائه شده در بخش دولتی و غیردولتی، میزان و نحوه اجرای آموزشها در شهرستان را ارائه نمودند.
رحمن قلاوند مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای لرستان گفت: ۱۷ مرکز آموزشی ثابت و حدود ۳۶۰ آموزشگاه غیردولتی در استان وجود دارد و نیمی از آموزشهای مهارتی استان در بخش خصوصی ارائه می شود.
وی افزود: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور یکی از پیشروترین سازمانها در واگذاری تصدی گری به بخش خصوصی است و به سمت واگذاری حداکثری به بخش خصوصی پیش می رویم.
رحمن قلاوند اظهار داشت: بخش غیردولتی برای چرخش چرخ اقتصاد آموزشی خود شهریه ای را دریافت می نماید و از آنجاییکه جامعه هدف آموزشهای فنی و حرفه ای افراد کم توان و بیکار هستند، این قشر توان پرداخت شهریه ها را ندارند.
قلاوند اضافه کرد: برآنیم بمنظور حمایت از افراد کم توان و فاقد شغل، خدمات آموزشی را از بخش غیردولتی خریداری نموده و با شناسایی افراد بیکار و معرفی آنان به بخش خصوصی هزینه آموزشی آنان توسط دولت پرداخت شود که به علت کمبود اعتبارات و بودجه این امر بخوبی محقق نشده است.
قلاوند بیان کرد: آموزشهای فنی و حرفه ای در ۱۱ سرفصل در بخش دولتی آموزش داده می شود که از آن جمله آموزش به روستائیان و عشایر در راستای طرح توسعه توانمندیهای روستاییان و عشایر و تقویت مناطق کمتر برخوردار می باشد.
همچنین آموزشهایی به دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی ارائه می شود و طرح scd توسعه شایستگیهای دانشجویان با کمک دانشگاه اصلی و در جوار آن انجام می پذیرد و آموزشهای مهارتی به کلیه دانشجویانی که در رشته های فنی و غیرفنی تحصیل می کنند، بر اساس علاقه مندی آنان ارائه می شود تا برای ورود به بازار کار آماده شوند.
وی افزود: همچنین آموزشهای فنی و حرفه ای در پادگانها و مراکز نظامی به سربازان و در زندانها به زندانیان ارائه می شود و در سال جاری با اجرای طرح ایران مهارت و با همکاری آموزش و پرورش این آموزشها از سنین پایینتر و به دانش آموزان ارائه می شوند.
قلاوند یکی از مهمترین چالشهای پیش روی آموزشهای فنی و حرفه ای را کم توجهی به آن و کمبود اعتبارات برای توسعه این آموزشهای عنوان کرد و گفت: در بخش تجهیز و توسعه آموزشها و همچنین در بخش اعتبارات جاری و عمرانی از اعتبارات حداقلی برخوردار هستیم و متاسفانه حذف اعتبار تجهیزات از سرفصل اعتبارات بودجه ای موجب شده نتوانیم تجهیزات خود را بروز کرده و خدمات شایسته تری به مردم ارائه دهیم.
حجت الله سید علی حسینی امام جمعه شهرستان بروجرد ضمن خوش آمدگویی به حاضرین و ابراز خرسندی بابت خدمات ارائه شده توسط آموزش فنی و حرفهای گفت: متاسفانه سایر مراکز آموزشی ما کاربردی نیستند و آنچه که گاهی جوانان ما در ۱۲ سال در مدرسه یاد نگرفته اند در عرض چندماه در فنی و حرفه ای فرا می گیرند.
امام جمعه شهرستان بروجرد با بیان اینکه نمایندگان استان می توانند نقش مهمی را در جهت تأمین اعتبار آموزشهای فنی و حرفه ای ایفا کنند، گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای مهارتهای خوبی را آموزش می دهد و اکثر افرادی که این مهارتها را فرا گرفته اند مشغول به کار شده اند.
وی افزود: امیدوارم با مشغول به کار شدن تعدادی از جوانانی که آموزشهای فنی و حرفه ای را فرا گرفته اند، در جهت حل یکی از مشکلات کشور که همان مشکل بیکاری است قدمی برداشته شده و باری از دوش کشور برداشته شود.