دکتر امیری مدیر جهادکشاورزی شهرستان کوهدشت از بسیج کارشناسان این رشته برای انجام عملیات ردیابی و نظارت بر اماکن زمستان گذران سن غلات خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، دکتر امیری مدیر جهادکشاورزی شهرستان کوهدشت از بسیج کارشناسان این رشته برای انجام عملیات ردیابی و نظارت بر اماکن زمستان گذران سن غلات خبر داد.
وی گفت: آفت سن در غلات از جمله عوامل خسارت زایی است که همه ساله مقادیر زیادی از مزارع کشور را دچار آسیب و خسارت کرده و باعث از بین رفتن قابل توجهی از محصول گندم می شود.
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان کوهدشت افزود: از جمله آفت های شایع در کشور سن غلات است که در این شهرستان همزمان با آغاز فصل بهار به مزارع گندم و جو ریزش برده و در صورت عدم مبارزه و کنترل در مزارع آلوده می تواند صددرصد خسارت ایجاد کند.
وی ادامه داد: سن حشره ای بسیار مقاوم به سرما، گرما و تنشهای محیطی است که تنها یک نسل در هر سال دارد.
دکتر امیری یادآور شد: این آفت خطرناک پس ازتغذیه کافی و ذخیره کردن چربی لازم، برای گذراندن فصول پاییز و زمستان به ارتفاعات رفته و در زیر بوتههایی مانند گون با استفاده از انرژی ذخیره شده در بدن خود فصول سرد سال را سپری کرده و با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا که فصل رشد رویشی مجدد گندم و جو است مجدداً به مزارع برگشته و پس از تغذیه و رسیدن به مرحله باروری اقدام به تخم گذاری کرده و این پایان عمر یک ساله آفت سن است اما تخم های به جا مانده بعد از گذشت یک تا دو هفته تغذیه شده و نوزادان سن همزمان با شکل گیری خوشه در گندم و جو تبدیل به نوزادانی می شوند که در علم کشاورزی پوره سن نامیده می شوند.