مدير گروه مبارزه با بيماري هاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي لرستان در خصوص واكسن تزريقي فلج اطفال گفت: واكسن تزريقي يك مكمل براي واكسن خوراكي است كه ايمني را به نزديك صد و ريشه كني اين بيماري مي رساند.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، دكتر مريم كوشكي عنوان كرد: در هر صورت واكسن اصلي بيماري فلج اطفال همان واكسن خوراكي است و نوع تزريقي آن براي اطمينان و ايمني صددرصد تزريق مي شود.
وي اظهار كرد: برنامه ي تزريق واكسن فلج اطفال يك برنامه از سوي سازمان بهداشت جهاني است كه از شهريور ماه سال ۱۳۹۴ در سراسر جهان آغاز شد. دكتر كوشكي گفت: بر اساس ميزان خطر كشورهاي جهان توسط سازمان بهداشت جهاني در چهار گروه قرار مي گيرند كه گروه يك و دو در معرض بيشترين خطر قرار دارند.
مديرگروه مبارزه با بيماريهاي مركز بهداشت استان با بيان اين كه كشور ايران در گروه سه از اين تقسيم بندي قرار گرفته است، گفت: از ابتداي شروع طرح و محدوديت واكسن، تزريق آن با تصميم وزارت بهداشت تنها در ۹ استان پرخطر كشور انجام شد. وي ادامه داد: شروع طرح تزريق در استان لرستان از ارديبهشت ماه سال ۹۷ آغاز شده است.
دكتر كوشكي تصريح كرد: كودكان اين واكسن را در چهارماهگي و همراه با واكسن خوراكي دريافت مي كنند. وي تأكيد كرد: كودكان متولد شده از ابتداي سال ۹۵ كه اين واكسن را دريافت نكرده اند به زودي واكسن تزريقي را دريافت كرده اند كه زمان آن اعلام خواهد شد.
مديرگروه مبارزه با بيماريهاي معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشكي لرستان با تكذيب مطالب عنوان شده در فضاي مجازي مبني بر بدون عتبار بودن واكسن هاي خوراكي از ابتداي سال ۹۵ عنوان كرد: تمامي واكسن هاي توزيع شده از ابتداي سال ۹۵ تا كنون كاملا سالم بوده و مشكلي نداشته اند. وي ادامه داد: همان طور كه عنوان شد واكسن تزريقي يك مكمل است و در اين مدت به دليل كمبود آن و كم خطر بودن منطقه لرستان تزريق نشد اما با افزايش آن كودكان از ابتداي امسال در چهار ماهگي آن را دريافت خواهند كرد و مشكلي در اين مسير وجود ندارد.