فرهنگسازی در حفاظت از محیط زیست نیاز به پژوهش دارد/ ایده ی دانشجویان در حل معضلات شهری تاثیرگذار است
ظهر امروز آیین تجلیل از فعالان پویش ملی سیزده پاک و مسیر پاک تا کربلا در سالن جلسات شهرداری مرکزی خرم آباد برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، صفی خانی رییس صنعت، معدن و تجارت، مهرداد فتحی بیرانوند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، احمد مرادپور معاون عمرانی استاندار، جاسم محمدی فارسانی مدیرکل کمیته امداد، علی آشتاب مدیرکل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی، علی نادر دهقان رییس جهاددانشگاهی،زهرا نظری عضو شورای شهر خرم آباد، شاهین احمدی رییس سازمان فرهنگی هنری ورزشی شهرداری خرم آباد و نیز شماری از نمایندگان انجمن های مردم نهاد زیست محیطی و دانشجویان جزو انجمن سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی در این مراسم حضور داشتند.
لازم به ذکر است: در این مراسم مدیران حاضر در جلسه را مدیران محیط زیستی فعال استان نامیدند که دوشادوش اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان دغدغه حفظ محیط زیست را دارند و در این حوزه همکاری خوبی دارند.
دکتر مرادپور معاون امور عمرانی استاندار در این جلسه بیان داشت: کنشگران اجتماعی با حرکتهای نمادینشان درصدد فرهنگسازی و کمک به توسعه استان هستند که در این راستا فعالیت های دانشجویان دارای اهمیت فراوانی ست زیرا دارای خصلتهای منحصر به فردی هستند و دانشجو پرسشگر است کنشگر،پویا و باانگیزه است و نیز صاحب فکر،خلاقیت و نوآوری ست.
مرادپور افزود: خوشحال و خرسندیم که در خدمت سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی هستیم.
وی با بیان اینکه هر کشوری دارای یک سری مراسمات خاص در دوره ای خاص است، افزود: طبیعتا برگزاری این قبیل مراسمات با صرف هزینه ها و آلودگی های صوتی و زیست محیطی زیادی نیز همراه خواهد بود که در کشور ما نیز برگزاری مراسم سیزده بدر،پیاده روی اربعین هم به عنوان دو حرکت ملی،فرهنگی و ارزشی با استقبال همه طیف های سنی برگزار می شود.
معاون عمرانی استاندار با تاکید بر برگزاری هر چه باشکوه تر مراسم پیاده روی اربعین ادامه داد: در این ایام پخش نذورات در ظروف یکبار مصرف و ارائه یک ایده و پژوهش در خصوص جمع آوری این مواد و یا بازنگری در نحوه بسته های پذیرایی در این قبیل مراسمات از جمله موارد تحقیقی و پژوهشی ست که دانشجویان خوش فکر و خلاق ما می توانند در خصوص آن پژوهش انجام داده و طرح ها و ایده های خود را به شهرداری خرم آباد ارائه دهند.
دکتر مرادپور تاکید کرد: برای حل مشکلات و معضلات شهری می توانیم از پرسشگری و محقق بودن دانشجویان استفاده کنیم و جای تحسین دارد که شهرداری خرم آباد نه تنها یک نهاد خدمت رسانی بلکه یک نهاد اجتماعی و مردمی نیز می باشد.
وی در خصوص لزوم فرهنگسازی در بحث حفاظت از محیط زیست اذعان داشت: اینکه چرا آشغال می ریزیم نیاز به پژوهش دارد و همچنین قطع درختان،زغالگیری و…همه از مباحثی ست که باید با فرهنگسازی و تکرار در جامعه نهادینه شوند.
معاون عمرانی استاندار تصریح کرد: اینکه فعالان محیط زیستی زباله های دیگران را جمع می کنند هم جای پژوهش دارد ما پذیرفته ایم جمع کردن ظروف پلاستیکی کار درست و و ریختن این قبیل مواد، کار غلطی ست اما چرا توسط همه اقشار رعایت نمی شود!؟ و نیز تا کی باید با دست زباله ها را جمع کرد پس می توان طرحی برای جمع آوری مکانیکی زباله ها در مراسمات خاص را نیز ارائه داد.
مرادپور در بخش دیگری از سخنان خود اشاره ای هم به مشکلات شهرداری ها از زبان شورا داشت و تصریح کرد: توسعه امور مختلف در شهر وابسته به شهرداری هاست و متاسفانه گاه شهرداری ها قربانی سیاست بازی سیاست بازان می شوند. ایلگرایی به جای مردم گرایی مانع از ارائه خدمت بهینه است.
و همچنین بی انضباطی مالی،عدم مدیریت مالی و
عدم توجه به درآمد پایدار از دیگر مشکلات شهرداری هاست.
وی تاکید کرد: شهرداری موفق نهادی ست که با کل مجموعه اش خدمت رسانی به نحو احسن را انجام می دهد و نیز همطراز آن از تطبیق شهرداری با اقتصاد روز نیز برخوردار است و دارای چشم انداز، هدف و استراتژی برای سالهای آینده است.
لازم به ذکر است: نخستین بار ایده پویش ملی سیزده پاک به معنای سیزده بدر بدون رهاسازی زباله در طبیعت و پویشی ملی مسیر پاک تا کربلا به معنای برگزاری مراسم پباده روی اربعین بدون ریختن ظروف یکبار مصرف نذورات در طبیعت توسط مهندس رضا ابراهیم دبیر انجمن همیاران طبیعت جهاددانشگاهی خرم آباد ارائه شد که با همراهی و استقبال سازمانهای مردم نهاد و شهروندان در سطح شهر خرم آباد و استان لرستان به یک پویش ملی تبدیل شد و مابقی استانها نیز این پویش فرهنگی و زیست محیطی را همراهی کردند.
گفتنی ست: در خاتمه این آیین با اهدا لوح سپاس از فعالان دو پویش ملی سیزده پاک و مسیر پاک تا کربلا تجلیل شد.