مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در مراسم بزرگداشت روز فرهنگ عمومی در خرم آباد، گفت: انقلاب اسلامی ما بر پایه فرهنگ شکل گرفته ، فرهنگ فصل تمایز انقلاب ما با سایر انقلاب هاست.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، حجت الاسلام حمید رضا حنان در این مراسم که صبح امروز و با حضور اعضای شورای فرهنگ عمومی ، مدیریت آموزش و پرورش ناحیه ی یک خرم آباد و اصحاب رسانه در دبیرستان امام خمینی (ره) خرم آباد برگزار شد ، ضمن تبریک فرارسیدن ١٤ آبان ماه روز فرهنگ عمومی ، گفت: فرهنگ از مصادیق بسیار مهم در زندگی بشر است و یکی از خصوصیات کشور های پیشرفته ی جهان این است که هم در تولدی علم و تولد فرهنگ موفق هستند .
وی افزود : متاسفانه در کشور ما موضوع فرهنگ با تهدیدات ، چالش ها و کمبودهایی مواجه است که موجب گردیده موضوع تولید فرهنگ به خوبی صورت نپذیرفته و در این زمینه باید برنامه ریزی دقیقی صورت بپذیرد .
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان لرستان سپس به تشریح برخی از آسیب های فرهنگی موجود در کشور پرداخت و ابراز داشت : کوبیدن بر طبل تقابل میان فرهنگ ملی و فرهنگ دینی یکی از مهمترین آسیب های فرهنگی ماست و متاسفانه برخی موجب ایجاد این تقابل از هر دو سوی می شوند که هر دو غلط است . فرهنگ ملی و دینی ما در تعامل و تکامل با هم هستند و ایجاد تفرقه بین این دو یک تهدید جدی و مهم است و از آنجا که برای تقابل با تهاجم فرهنگی دشمن نیازمند تکیه بر فرهنگ ملی و دینی خود هستیم ، باید از در مقابل هم قرار دادن آنها پرهیز کنیم .
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان ادامه داد : یکی دیگر از آسیب های این حوزه امنیتی کردن فرهنگ است که در مقابل امنیت فرهنگی قرار دارد . فرهنگ امنیتی به معنای دستوری کردن فرهنگ و گجناندن آن در یک قالب خشک و بی روح است که از تفکر جمود و تهجر برمی خیزد و بسیار خطرناک است ، اما امنیت فرهنگی به معنای ایجاد یک فضای باز برای تعامل و تولید فرهنگ است که موجب رشد و توسعه می شود.
حجت الاسلام حنان عدم توجه به دیپلماسی فرهنگی را یکی دیگر از آسیب های حوزه ی فرهنگ خواند و تصریح کرد : نقش دیپلماسی فرهنگی در توسعه ،موضوع مهمی است که بارها توسط بسیاری از بزرگان و اندیشمندان مورد تاکید قرار گرفته و دیپلماسی فرهنگی باید در کنار دیپلماسی سیاسی مورد توجه قرار گیرد .
وی اظهار داشت: عدم توجه به اقتصاد فرهنگ نیز از آسیب های مهم فرهنگ است و بنا بر تحقیقی که در سال ١٣٩٣ صورت پذیرفته ، اقتصاد فرهنگ و هنر درآمد زا تر از صنعت خودروسازی در جهان بوده و بی توجهی به آن موجب می شود محصولات فرهنگی ما در سطح جهان به درستی عرضه نشوند .
دبیر شورای فرهنگ عمومی استان لرستان سپس تاکید کرد: امروز هیچ دستگاه ، نهاد و سازمانی حاضر به پذیرش مرجعیت فرهنگی در کشور نیست و این از دیگر آسیب هایی است که فرهنگ را تهدید می کند ، در حالی که باید در کشور یک مرجعیت فرهنگی مستقل و جداگانه وجود داشته باشد که با بودجه و اختیارات کافی بتواند در این زمینه پاسخگو باشد و با توجه به رسالت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و گستردگی این رسالت در موضوعات فرهنگی ، هنری و قرآنی ، این وزارت می تواند به عنوان مرجع حوزه فرهنگ در کشور مطرح و سایر نهادهای فرهنگی خود را با سیاست های این وزارت هماهنگ کنند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان لرستان در بخش پایانی سخنان خود به برشمردن برخی از مصادیق فرهنگ عمومی پرداخت و خاطر نشان ساخت : فرهنگ عمومی غیر از برنامه های فرهنگی است و مصادیقی را شامل می شود که مردم متولی آن هستند ، البته فرهنگ عمومی را نباید با فرهنگ عامه ، توده و مردم پسند اشتباه گرفت و آنچه مهم است توجه به مصادیقی همچون قانون مداری ، صداقت ، کتاب و کتابخوانی ، امانتداری ، توجه به اصول شهری از جمله حفظ نظافت عمومی و … است که در حوزه ی فرهنگ عمومی قرار می گیرد.
در بخش دیگری از این مراسم حسن رضا چگنی ، ریاست آموزش و پرورش ناحیه یک خرم آباد ، با اشاره به اهمیت موضوع فرهنگ ، گفت : فرهنگ به معنای خوب زیستن است و برای خوب زیستن باید قواعد و باید ها و نباید های فرهنگی را رعایت کرد .
وی افزود : آموزش یکی از مهمترین ابزارهای توسعه ی فرهنگ است و دستگاه آموزش و پرورش به عنوان اولین متولی این امر در کشور ، در فرایند تعلیم و تربیت نگاه ویژه ای به موضوع فرهنگ دارد.
در بخش پایانی این مراسم و از طرف دبیرخانه ی شورای فرهنگ عمومی کشور ، به هر یک از دانش آموزان حاضر در این مراسم یک جلد کتاب و بروشور روز فرهنگ عمومی اهداء شد.