ظهر امروز مصاحبه مطبوعاتی رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی لرستان با اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، دکتر مراد سپهوند در این نشست ابراز داشت: مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان متشکل از محققین، هیئت علمی و کارشناسانی بوده که نیازی به تبلیغ ندارند و بدون هیچگونه نگاه سیاسی یا جناح بازی در حال انجام وظیفه هستند.
سپهوند با بیان اهمیت تحقیقات و طرح های ارائه شده در این مرکز محققین و پرسنل این مجموعه را تحت عنوان سربازان گمنام علمی- پژوهشی برشمرد و افزود: سند سومین همایش ملی اثرات خشکسالی و راهکارهای مدیریت آن یکی از کارهای انجام گرفته در مرکز است که زمستان ۹۶ تدوین شده و با حضور دکتر خادمی استاندار لرستان نیز رونمایی شده است.
وی در توضیح این سند، ابراز داشت: سند مجموعه ای از تلاش ها، تحقیقات و تجارب محققین، متخصصین و کارشناسان این حوزه است که به سایر دستگاه های اجرایی نیز ابلاغ شده و از سوی دیگر سند هنوز بسته نشده و از نکته نظرات، پیشنهادات و انتقادات دیگر محققین و صاحب نظران نیز استقبال کرده وبه منظور بازدهی بیشتر در مرکز تحقیقات جهاد آماده اعلام تغییرات نیز می باشیم.
رییس مرکز تحقیقات جهاد استان از قضاوت برخی رسانه ها و مدیران در باب این تیتر که “جهاد پولها را خورد و کاری نکرد” تصریح کرد: این سند حاصل ۶۰ سال مطالعه و همراهی اندیشمندان و محققان ملی ست و باحضور استاندار به تصویب رسیده است و به هیچ وجه این نقد علمی و تخصصی نبوده و خدشه ای به زحمات صورت گرفته و کیفیت مطلبوب سند وارد نمی کند و از رسانه ها و مدیران منتقد انتظار داریم با قضاوت عجولانه زحمات ۶۰ ساله مجموعه محققین مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی را زیر سوال نبرند و اگر اعتراض یا سوالی دارند مستقیما با این مرکز مکاتبه داشته باشند.
دکتر سپهوند در بیان این گفته از سوی یکی از مسوولین که بیان کرده:” این سند خروجی ندارد”، تصریح کرد: این سند شامل راهکارهایی شامل پیشگیری ویا پیروی از اصولی برای مواجه و مبارزه خشکسالی ست و عبارت سند خروجی ندارد، معنا ندارد.
وی مرکز تحقیقات جهاد را باسابقه ترین نهاد تحقیقاتی استان برشمرد و گفت: در راستای توسعه کشاورزی، امور باغداری، دام و طیور وسایر ظرفیت های کشاورزی، منابع طبیعی و آبخوانداری و… استان این مرکز خدمتگزار لرستان بوده و می باشد.
دکتر سپهوند با اشاره به اینکه مرکز تحقیقات جهاد بازوی علمی موفق سازمان جهاد کشاورزی ست، اعلام کرد: این مرکز ۱۷۰ نفر پرسنل دارد و ۳۵ نفر عضو هیئت علمی، ۳۵ نفر محقق و ۲۰ مدرس و آموزشگر در آن فعالیت دارد که در ۸ بخش مختلف مشغول امور تحقیقاتی هستند.
رییس مرکز تحقیقات جهاد با اشاره به چندین پروژه ای موفق نظیر بررسی آفات گیاهی، شبدر پرمحصول عطار و لوبیای سفید الماس فعالیت های مرکز تحقیقات را موثر و در سطح ملی عنوان کرد و تاکید کرد: با تجربه و تحقیق متعمد کشاورزی این استان هستیم و از انتقادات هم استقبال می کنیم به شرطی که منطبق بر احساسات و قضاوت عجولانه نباشند.
لازم به ذکر است: رییس مرکز تحقیقات جهاد کشاورزی استان در پاسخ به مدیر سنگ نوشته، در خصوص تبعیت از الگوی کشت و ضرورت افزایش دانش کشاورزی در قشر کشاورز استان نیز بیان داشت: اهمیت ممنوعیت کشت برنج و پیشگیری کشت محصولات آبدوست بر کسی پوشیده نیست اما این مهم فقط به آموزش ختم نمی شود زیرا به اقتصاد ضعیف کشاورز گره خورده و نیازمند تخصیص اعتبار است بله کشاورز ما هم می داند کشت محصول آبدوست صحیح نیست اما به جهت مشکلات اقتصادی ناگزیر به انحراف از الگوی کشت است.