سمندر لرستانی در خطر انقراض است/ حمایت جوامع بومی و محلی به حفظ این گونه اندمیک کمک شایانی خواهد کرد
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان در بازدید میدانی از زیستگاههای گونه اندمیک سمندر لرستانی برحفاظت مستمر و موثر از این گونه در خطر انقراض تأکید کرد.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، به منظور بررسی وضعیت سمندر لرستانی به عنوان یک گونه اندمیک و در معرض خطر انقراض، علی سالاروند سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان به همراه کارشناسان این اداره کل از زیستگاههای این گونه با ارزش بازدید نمودند.
سالاروند در این بازدید با اشاره به اهمیت این گونه در خطر انقراض و لزوم حفظ و حراست از آن گفت: با برنامه ریزی دقیق و جامع جهت برخورد با قاچاق این جانور در سطح استان و کشور در روزهای پایانی سال و حمایت همه جانبه کارشناسان، محیط بانان و سازمانهای مردم نهاد و از همه مهمتر حمایت جوامع بومی و محلی ساکن در حوزه پراکنش این گونه می توان به حفظ گونه سمندر لرستانی کمک شایانی نمود.
وی اظهار داشت: یکی از راهکارهای اصلی برای جلوگیری از انقراض گونه ها بررسی زیستگاهها و جمعیت های موجود و انتخاب جمعیت ها و زیستگاههای کلیدی و مناسب برای اجرای برنامه مدیریت و حفاظت گونه و افزایش سطح آگاهی از اهمیت حیات وحش و تنوع زیستی در بین مسئولان و مردم است.
سالاروند افزود : براي حفاظت از تنوع زیستی ذخاير ژنتيكي كشورمان بايد همت گماشت و تعارضات موجود بين انسان و محيط را به حداقل رساند تا براي نسل آتي، سرزميني با ميراث طبيعي گرانبها به ارث بگذاريم .
سرپرست اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان گفت: توجه به ارزشهاي متنوع گونه هاي جانوري در برنامه ريزيهاي توسعه، ايجاد حس حمايت از حيات وحش در سطوح جامعه، جلب مشاركت هاي مردمي در مديريت و حفاظت حيات وحش، انجام پژوهش كاربردي و بنيادي به منظور شناخت و مديريت گونه هاي جانوري و احياي زيستگاه و جمعيت آنها، فراهم نمودن امكانات و تجهيزات كيفي و كمي و نیروی انسانی مورد نياز حفاظتي برای جلوگيري از تخريب زيستگاهها مي تواند شرايط مطلوبي را براي پويايي و پايداري گونه هاي جانوري كشور و زيستگاههاي آنها فراهم نمايد.