
پروژه تونل اسپژ که قرار بود مسیر الشتر به بروجرد را از ۱۵۰ کیلومتر به ۷۵ کیلومتر کاهش دهد بعد از گذشت یک دهه از آغاز عملیات اجرایی تنها ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، پروژه تونل اسپژ به عنوان یکی از پروژههای عمرانی است که نقش کلیدی در کاهش مسافت سفر الشتر به بروجرد و افزایش ایمنی دارد.
با گذشت چندین سال از آغاز این طرح در سال ۱۳۹۴، پیشرفت فیزیکی آن به ۳۸ درصد و پیشرفت ریالی به حدود ۳۰ درصد رسیده است.
قرار بود پروژه ۳۶ ماهه به بهرهبرداری برسد اما با گذشت حدود ۱۰ سال نه تنها تکمیل نشد بلکه پروژه متوقف شده است.
مسئولان استانی بر اهمیت پروژه تونل اسپژ تأکید دارند اما چالشهای فنی و مالی همچنان بخشی از موانع پیشروی آن هستند، استاندار لرستان نیز با اشاره به لزوم برنامهریزی دقیق و تأمین اعتبارات کافی، هشدار داده است که بدون تبدیل ایدهها به طرحهای عملیاتی و مالی، مشکلات گذشته ممکن است تکرار شوند.
پیشرفت ۳۸ درصدی پروژه بعد از ده سال
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی لرستان به فارس گفت : پروژه تونل اسپژ (الشتر-بروجرد) تاکنون ۳۸ درصد پیشرفت فیزیکی و حدود ۳۰ درصد پیشرفت ریالی داشته است.
عنایتالله میرزایی با اشاره به اینکه این پروژه از سال ۱۳۹۴ آغاز شده است، تأکید کرد که طول کل این تونل ۱۹۷۰ متر است و تاکنون حدود ۱۱۰۰ متر از آن حفاری شده است.
وی هدف اصلی این پروژه را کاهش مسافت جادهای الشتر به بروجرد از ۱۵۰ کیلومتر به ۷۵ کیلومتر عنوان کرد و افزود: این طرح پس از تکمیل، نقش مهمی در کاهش زمان سفر، افزایش ایمنی مسیر و رونق اقتصادی منطقه خواهد داشت.
سرپرست اداره کل راه و شهرسازی لرستان همچنین به چالشهای فنی و مالی این پروژه اشاره کرد و گفت: تخصیص کم همچنین مشکلات فنی پروژه از جمله تراوش آب در تونل از موانع پیشرفت پروژه است.
میرزایی افزود: پیگیریهای لازم برای تأمین اعتبارات مورد نیاز در حال انجام است تا شاهد تسریع در پیشرفت پروژه باشیم.
پروژه نیاز به بازنگری مجدد دارد
استاندار لرستان هم در حاشیه بازدید از تونل اسپژ اظهار کرد: وضعیت فعلی پروژه تونل اسپژ و آنچه تاکنون اجرا شده، نشاندهنده نیاز به بازنگری و مطالعه مجدد است.
سید سعید شاهرخی گفت: متأسفانه با وجود حفاری بیش از هزار متر از تونل، مشکلاتی مانند نفوذ آب، ضعف در مطالعات اولیه را آشکار کرده است.
وی خاطرنشان کرد: ما مصمم هستیم پیش از ادامه کار، این مسائل را بهصورت اصولی بررسی کنیم. به همین دلیل، امروز دستور دادیم تا از طریق وزارت راه و شهرسازی، مطالعات فنی این پروژه را مجدداً ارزیابی کنند.
استاندار لرستان با اشاره به اینکه تونل اسپژ تنها یک قطعه دو کیلومتری از مسیر حدود ۴۰ کیلومتری است و باید مطالعات راههای قبل و بعد از تونل نیز بهطور دقیق روشن شود گفت: من قاطعانه تصمیم دارم که تمام پروژههای استان، از جمله این طرح، بر اساس بررسیهای علمی و کارشناسی تعیین تکلیف شوند.
شاهرخی افزود: اما باید توجه داشت که اگر مسیری به بنبست منجر شود، قطعاً آن را ادامه نخواهیم داد. در این مسیر، هیچگونه اغماض یا اقدام غیرکارشناسی پذیرفته نیست.