گروه: یادداشت
تاریخ: ۰:۱۳ :: ۱۳۹۷/۰۸/۳۰
نقش اقتصاد مقاومتی در الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت

یکی از مفاهیم مربوط به توسعه عبارت است از تکامل، تغییر،رشد ترقی یا نوسازی می باشد.

یاسر نظری چگنی- یکی ازمفاهیم مربوط به توسعه عبارت است ازتکامل ، تغییر، رشد، ترقی یانوسازی میباشد ، یابعبارتی توسعه عبارت است از رشدی که هم به لحاظ کمی وهم به لحاظ کیفی به آن سطحی برده بتواند علاوه برافزایش رفاه عمومی، نسبت به افزایش عدالت اجتماعی وکاهش نابرابری به لحاظ اقتصادی که در اینجا مدنظر میباشد درجامعه ایجادتعادل ورضایت مندی عمومی را فراهم نماید . هرچند که این میتواند یکی از نتایج وماحصل توسعه یا همان پیشرفت باشد چراکه ما معتقدیم که توسعه یاهمان پیشرفت میبایستی همه جانبه ، کل نگر و کلگرا باشد. در غیراینصورت این حرکت میتواند همانند اتوبوسی باشد که چرخهای آن معیوب وناهماهنگ باشد که نتیجه آن ، انحراف از مسیر اصلی واژگونی وصد رساندن جانی ومالی به افراد نشسته در آن باشد.

ازآنجاکه بصورت عرف اینطورجاافتاده است که وقتی درحال ومجالس ویارسانه های شنیداری ونوشتاری صحبت از توسعه وپیشرفت میشود مخاطب ابتدا ذهنش به مسائل اقتصادی ورفاه اقتصادی معطوف میشود . پس میتوان نتیجه گرفت که درعالم واقع، اقتصاد وتوسعه اقتصادی یکی از مولفه های مهم نزدجوامع میباشد وهرنقیصه ایکه به این مولفه واردشودناخودآگاه، دیگر مولفه های پیشرفت وتوسعه، ازجمله آزادی ،امنیت و… راتحت الشعاع خود قرار میدهد وکاملا قابل لمس میباشد که جامعه ما در طول این چهل سال ازپیروزی انقلاب اسلامی درباب اقتصاد ومعیشت خود دغدغه دارند ومعمولا دربیشتر گزینشهای عمومی ، یکی از معیارهای گزینش گران توجه به وضعییت اقتصادی میباشد .

صدق ادعای نگارنده میتواند، میتوانداستناد به انتخاب شعار اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری درابتدای سال۱۳۹۶ باشد. که انتخاب این شعار ازسوی ایشان میتواند دغدغدهای رهبری درخصوص وضعییت نابسامان اقتصادی کشور وبالاخص عدم رضایتمندی معظم له ازبه نتیجه نرسیدن موردمنظوربوده باشد.ولذاکاملا محرز ومسلم است که کشور هنوز بعداز چهل سال به یک اقتصاد مقاومتی ومستقل دست نیافته است ویکی از دلایل قدرتها استعماری دربحث تحریمهایی اقتصادی میتواند همین ضعفهای موجود درنظام اقتصادی ما باشد که با یک شل کن وسفت کن ازجانب آنها ، متاسفانه آنچنان به لرزه درمیآید.بطوریکه شب میخوابی وصبح که برمی خیزی ، قیمتها آنچنان بالا رفته که هیچ خانواری قادر به برنامه ریزی برای دخل وخرج خود نمیباشد. خوب مقام معظم رهبری چارچوبه ومسیر کلی را نشان ،وهدف گذاری کرده اند . اما اینکه چگونه اقتصاد خود رامقاوم کنیم ، تخصص وتعهدمسئولین ،کارشناسان اقتصادی،سیاسی ، اجتماعی وحقوقی راطلب میکند این اقتصاد مقاومتی فقط تولید نیست ، این اقتصاد مقاومتی میتواند نماد ساختمان ویا موتور یک هواپیما باشد که انواع واقسام مصالح وتخصص ها با هزاران ساعت نفرکار، که در نهایت راه اندازی میشود وافرادی (ملت) که در آن اسکان داده میشوند سکاندار آن بتواند با اطمینان خاطر به آنها بگوید مطمئن باشید که به سلامت به سرمنزل مقصود خواهید رسید. برای رسیدن به این هدف بصورت خلاصه وتیتر وار نیاز است که :
۱- جایگاه مجلس میبایستی واقعا در راس امور باشد یعنی متعهد ومتخصص به امورقانونگذاری ودفاع از منافع ملی .
۲- قوه مجریه ای برنامه ریز وتوانمند دراجرای برنامه های کوتاه مدت ، میان مدت وبلندمدت که در موعد مقرر بانهایت صرفه جویی وداشتن اقتدار لازم در اعمال تصدی وحاکمیت ملی.
۳- قوه قضاییه که درحد واندازه قانون اساسی دردفاع از حقوق ملی مردم مکلف به انجام امور باشد ازجمله مبارزه با فساد، پولشویی و…
۴- استفاده از اندیشمندان اقتصادی ،سیاسی و…
۵- برنامه ریزی براساس تونمندیهای داخلی ومتناسب بافرهنگ ایرانی ،اسلامی درجهت پیشرفت وتوسعه.
وسایر موارد ودر یک کلام اجرای قانون ضوابط بجای روابط
به امید آنروز.

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید