معاونت فنی اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان از برگزاری کارگاه برنامه عمل سمندر لرستانی با حضور دکتر پسرک لو مدیر اجرای برنامه عمل حفاظت از گونه سمندر لرستانی و کارشناسان و محیط بانان اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان در تاریخ چهارم اسفند 1397 در محی سالن جلسات اداره کل حفاظت محیط زیست لرستان خبر داد.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، نبی اله قائد رحمتی گفت: کارگاه برنامه عمل گونه سمندر لرستانی به منظور بررسی راه های حفاظت بهتر و موثرتر از این گونه در خطر انقراض با حضور دکتر پسرک لو مدیر اجرای برنامه عمل حفاظت از گونه سمندر لرستانی، روسای ادارات، کارشناسان و محیط بانان اداره کل و شهرستان های محل زیست این گونه در سالن جلسات اداره کل برگزار شد.
قائد رحمتی با اشاره به اهمیت دوزیستان در چرخه طبیعت و حفاظت محیط زیست اظهار داشت در این کارگاه روش های پایش گونه و راه های مقابله با تهدیدات آن مورد بررسی قرار گرفت. ایشان با اشاره به اینکه سمندر لرستانی بر اساس فهرست IUCN جزء گونه های در خطر انقراض می باشد عنوان نمود: خشکسالی، تغییر اقلیم، برداشت های بی رویه از منابع طبیعی، آلوده نمودن زیستگاه ها و…. از عوامل کاهش جمعیت این گونه دوزیست است.
نبی اله قائد رحمتی گفت: برنامه عمل سه گونه در خطر انقراض غاز پیشانی سفید، خرس خاکستری و سمندر لرستانی در لرستان در حال اجرا است و امیدواریم با اجرای این برنامه ها ضمن حفاظت کامل از این گونه ها شزایط افزایش جمعیت آن ها فراهم گردد.
در این کارگاه دکتر پسرک لو مدیر اجرای برنامه عمل حفاظت از گونه سمندر لرستانی توضیحات تخصصی و فنی در خصوص برنامه عمل حفاظت از گونه سمندر لرستانی را در قالب پاور پویینت به شرکت کنندگان ارائه نمودند.
سمندر کوهستانی لرستان یا سمندر خالدار قیصری یا سمندر قمصری یا سمندر خالدار امپراتو یا حاجی باریکو، نام علمی: Neurergus kaiseri گونه ای سمندر بسیار رنگی است که در جنوب رشته کوه های زاگرس در نزدیکی شهبازان لرستان زندگی میکند .سمندر کوهستانی لرستان دارای بدنی به طول ۱۴ سانتی متر است و پوست آن در قسمت پشتی قهوهای رنگ با خال ها یا نوارهایی زرد یا نارنجی بوده که ظاهری زیبا به این دوزیست بومی ایران بخشیده است. از مشخصه های آن ها آبشش های بزرگ است. سمندر لرستانی اگر چه در آب های سرد زیست می نماید اما نسبت به گرما نیز مقاومت بیشتری در مقایسه با دیگر سمندرها از خود نشان میدهد. سمندر کوهستانی لرستان نخستین بار در سال ۱۹۳۸ توسط کایسر (قیصر) از شمال منطقه شهبازان استان لرستان یافت شد.