مدیرعامل شرکت آبفار لرستان در دیدار با اعضای هیات مدیره خانه مطبوعات لرستان گفت: در استان لرستان در بحث ذخیره آب و سد سازی کوتاهی شده و همین امر سبب شده که سایر استانها از لرستان جلوتر باشند.
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، مهندس علیرضا کاکاوند گفت: ۱۰۰ درصد منابع آب روستایی منابع زیرزمینی می باشد که مدیریتی روی آن نیست و بعضاً خسارات میلیونی به شرکت آبفار وارد می شود.
وی افزود: به عنوان مثال برای تامین آب شرب روستاهها اقدام به حفر چاه با هزینه میلیاردی می کنیم اما متاسفانه بعداز چند سال شاهد خشکی چاه می شویم و کل تاسیسات ایجاد شده در ایجاد چاه بلااستفاده می شوند.
کاکاوند با اشاره به وظایف شرکت آب منطقه ای استان در تامین آب روستایی اظهار کرد: وظیفه شرکت آب منطقه ای تامین آب روستاهها هست که بایستی به ما تحویل و شرکت آبفار آن را توزیع و بفروش برساند اما متاسفانه شرکت آب منطقه در حوزه آب روستایی مطلقاً به وظایف خود عمل نمی کند و ما از این بابت انتقاد جدی به همکاران خودمان در شرکت آب منطقه ای داریم.
مدیرعامل شرکت آبفار ادامه با بیان اینکه برابر قانون متولی تامین آب روستایی شرکت آب منطقه ای است افزود: شرکت ابفار باتوجه به عدم پایبندی شرکت آب منطقه ای ، خود راساً اقدام به حفر چاه کرده و آب مورد نیاز روستاهها را با صرف هزینه های زیاد از زیر زمین تامین می نماید و اقدام به توزیع آن می کند و جالب تر اینکه هزینه ای نیز بایستی به آب منطقه ای بپردازد! و این عملکرد ، ضعف بزرگی است که با آن روبرو هستیم و بایستی جبران شود .
کاکاوند تصریح کرد: متاسفانه قیمت آب ناچیز است در سال ۹۶ براساس صورتهای مالی به ازای هر نفر ۱۲۰۰ تومان آب بها باید از مشترک دریافت می شد اما برای وصول همین قیمت نیز با مشکلات زیاد فرهنگی مواجه هستیم که مردم نیز در پرداخت آب بها همکاری مطلوبی ندارند و بعضاً ماموران وصول مطالبات مورد ضرب و شتم از ناحیه مردم قرار می گیرند بطوریکه کار به بیمارستان و اورژانس منتقل می شود.
علیرضا کاکاوند در ادامه بیان کرد: بر اساس آمار در روستاههای لرستان تنها ۳۴ درصد مردم پول مصرف آب خود را پرداخت می کنند که تا رسیدن به نقطه ایده آل فاصله زیادی داریم علاوه بر این تا پایان سال ۹۶ تعداد بیش از ۵۱۰۰ انشعاب غیرمجاز را شناسایی که برخی از آنها اقدام به خرید انشعاب کردند و برخی نیز به مراجع قضایی معرفی شدند اما متاسفانه روند دادرسی خیلی زمان بر و اقدامات بازدارنده نیز معمولاً به جریمه های بسیار ناچیز ختم میشود و همین روند دادرسی موجب میشود بازهم انشعابات غیر مجاز وصل و استفاده نمایند.
وی به آمار روستاههای تحت پوشش شرکت آبفار استان نیز اشاره کرد و گفت: در لرستان ۲۸۸۶ روستا وجود دارد که ۱۴۳۰ روستا تحت پوشش خدمات شرکت آبفار هستند یعنی این روستاهها دارای انشعاب بوده و شرکت آبفار موظف به خدمات رسانی به روستاههای تحت پوشش می باشد و در زمینه خرابی، وصل انشعاب ، آلودگی میکروبی و کلرزنی بایستی خدمات مطلوب ارایه نماید.
کاکاوند افزود: بر اساس آمار مرکز بهداشت که ناظر کیفیت آب می باشد کیفیت کلرزنی شرکت آبفار ۹۶/۵ درصد و کیفیت میکروبی آب روستاهها ۹۶ درصد است که نشان از اهمیت و حساسیت همکاران ما در حوزه آب روستایی دارد.
مدیرعامل شرکت آبفار استان ادامه داد: در حال حاضر تنها ۱۶ روستا از استان توسط تانکر آب رسانی می شود که در قیاس با سالیان گذشته بشدت کاهش داشتیم و نشان از بهتر شدن وضع خدمات رسانی به روستاههای تحت پوشش دارد.