گروه: برگزیده / خبر
تاریخ: ۱۶:۲۶ :: ۱۴۰۱/۱۲/۱۱
آغاز عملیات اجرایی واحد ۴ نیروگاه ۹۰ مگاواتی دورود

پنج‌شنبه یازدهم اسفند ماه با حضور معاون توسعه طرح‌های شرکت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی، مدیر عامل شرکت مدیریت تولید برق شهید مفتح و مدیر عامل شرکت تولید نیروی برق شهید مفتح، استاندار لرستان، نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی عملیات اجرایی واحد ۴ نیروگاه ۹۰ مگاواتی دورود آغاز شد.

به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید نیروی برق شهید مفتح با اشاره به اینکه امروز عملیات اجرایی واحد ۴۲ مگاواتی گازی واحد شماره ۴ نیروگاه دورود آغاز شد، عنوان کرد: به هر میزان که انرژی استان افزایش پیدا کند، بازدهی نیروی کار و ثروت زایی استان نیز افزایش پیدا می‌کند، زیرا می‌توانیم صنایع و معادن را راه اندازی کنیم.
عبدالمجید دیناروند گفت: نیروگاه قرار است یک‌ساله به تولید برسد و برق استان را ۴۲ مگاوات افزایش دهد.
وی با اشاره به اینکه دورود نقطه افت ولتاژ شبکه ما است، افزود: با نصب ۴۲ مگاوات شاهد بهبود شرایط ولتاژی در منطقه خواهیم بود.

تولید برق مطمئن

مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق شهید مفتح با اشاره به اینکه وظیفه شرکت تولید نیروی برق شهید مفتح مالکیت نیروگاه‌های دولتی همدان و لرستان است و نظارت بر نیروگاه‌های خصوصی است ، عنوان کرد: شرکت تولید نیروی برق شهید مفتح در حال حاضر دو نیروگاه ۱۰۰۰ مگاواتی همدان و ۹۰ مگاواتی دورود را دارد.
جعفر الفتی نیا افزود: امروز آیین عملیات اجرایی واحد ۴ نیروگاه ۹۰ مگاواتی دورود با ظرفیت ۴۲ مگاوات آغاز شد.

وی خاطر نشان کرد: امسال با تمهیداتی که اندیشیده شد واحد‌های جدیدی که وارد مدار شد بالغ بر ۲۱۱ هزار مگاوات برق در نیروگاه دورود تولید شد که در ۴۴ سال گذشته بی سابقه بود.
مدیرعامل شرکت تولید نیروی برق شهید مفتح هدف از احداث واحد ۴ نیروگاه دورود را کمک به ولتاژ برق و تامین نیروی برق مطمئن و پایدار در دورود عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه نیروگاه به عنوان یک صنعت زیر ساخت منشأ توسعه همه صنایع است، احداث این نیروگاه قطعا برای صنایع دورود هم مفید است.

بیش از ۱۰ واحد نیروگاهی وارد مدار شد

معاون توسعه طرح‌های شرکت مادر تخصصی برق حرارتی کشور نیز با اشاره به اینکه از شهریور ماه سال گذشته تا پایان شهریور ماه امسال ۲۱ واحد نیروگاهی با ظرفیت ۳۵۰۰ مگاوات به شبکه سراسری سنکرون شده است ، عنوان کرد: همچنین ۱۱۰ مگاوات واحد قدیمی را اورهال کردیم ، این عدد در صنعت برق بی نظیر است.

محمد رمضانی افزود: همچنین از شهریور امسال تاکنون بیش از ده واحد نیروگاهی را با ظرفیت ۱۴۰۰ مگاوات وارد مدار کردیم.
وی با اشاره به اینکه دیماند برق استان حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ مگاوات است ، گفت: نیروگاهی که ما در استان داریم نیروگاه خرم‌آباد است که اخیر واحد بخار آن با شبکه سنکرون شده و نیاز است در این زمینه از استاندار بابت پیگیری‌های انجام شده قدردانی کنم.
معاون توسعه طرح‌های شرکت مادر تخصصی برق حرارتی بیان کرد: نیروگاه خرم‌آباد ۴۸۸ مگاوات افزایش ظرفیت دارد، سه واحد ۲۵ مگاواتی را هم در نیروگاه دورود داریم.

تأکید بر پایداری شبکه

رمضانی در ادامه صحبت‌های خود هدف از احداث واحد ۴ نیروگاه دورود را افزایش تولید برق منطقه و پایداری شبکه عنوان کرد و گفت: موضوعی که ما را گرفتار می‌کند افت ولتاژ است و این واحد‌های مقیاس متوسط می‌توانند به تولید برق مرتب و تمیز کمک کنند، هدف بعدی استفاده حداکثری از توان مهندسان داخلی است.
وی اشتغال زایی مستقیم پروژه را هنگام ساخت روزانه ۷۵ نفر مطرح کرد و افزود: همچنین برای ۱۵۰ تا ۲۵۰ نفر به طور غیر مستقیم شغل ایجاد می‌شود، با بهره‌برداری از این واحد نیز ۲۰ تا ۳۰ نفر مشغول کار می‌شوند.

معاون توسعه طرح‌های شرکت مادر تخصصی برق حرارتی در پایان صحبت‌های خود ارزش ریالی پروژه واحد ۴ نیروگاه دورود را ۵۰۰ میلیارد تومان و ارزش ارزی آن را ۱۷ میلیون یورو عنوان کرد.

مهار تنش برقی در ۴ شهرستان
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه نیروگاه حرارتی دورود سال ۵۵ به عنوان اولین نیروگاه برق باختر تاسیس شد، اظهار کرد: با بهره‌برداری از نیروگاه ۴۲ مگاواتی دورود تنش برق دورود، ازنا، بروجرد الیگودرز مهار می‌شود.
حسین گودرزی گفت: این پروژه قرار است در کمتر از یکسال تکمیل شود.
وی افزود: با توجه به اهمیت نیروگاه تامین اعتبار ده هزار مگاوات نیروگاه در کشور در مجلس مصوب شد.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه لرستان در زمینه نیروگاه خورشیدی ظرفیت کم نظیری دارد، خاطر نشان کرد: ازنا ، دورود و شهرهای سردسیر استان به دلیل تابش خوبی که دارند از شرایط مناسبی برای ایجاد نیروگاه خورشیدی برخورد هستند.

ظرفیت بالای لرستان در حوزه تولید برق و انرژی است

استاندار لرستان نیز در آغاز عملیات اجرایی نیروگاه مقیاس متوسط شهرستان دورود، با اشاره به ظرفیت بالای لرستان در حوزه تولید برق و انرژی، گفت: با بهره‌برداری از ظرفیت‌های جدید میزان تولید برق در لرستان به بیشتر از هزار مگاوات خواهد رسید.
فرهاد زیویار افزود: با وجود اینکه بخشی از ظرفیت نیروگاه مقیاس متوسط نیروگاه به منظور تامین انرژی در حوزه اشتغال شهرستان دورود است، اما در فرآیند کلی برای کل کشور تولید انرژی می‌کند.
وی با اشاره به ظرفیت‌های صنعتی فراوان دورود، گفت: در حال حاضر با صنایع راکد و نیمه فعالی در دورود مواجه هستیم ، و باید ازهمه توان خود در جهت رفع مشکلات استفاده کنیم.
استاندار لرستان با تاکید بر اینکه لرستان در حوزه تولید انرژی ظرفیت های فراوانی دارد و می‌توان در این حوزه سرمایه گذاری بیشتری کرد، خاطر نشان کرد: به طور قطع با تولید انرژی و گسترش نیروگاه ها، صنایع لرستان نیز تحت شعاع قرار گرفته و توسعه پیدا می‌کنند.

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید