مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: طرح " کاج" با هدف کاهش ۲۵ درصد آسیبهای اجتماعی بنگاههای تولیدی استان در حال اجرا و تاکنون اجرای آن موفقیت آمیز بوده است.
به گزارش پایگاه خبری ستگ نوشته، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان گفت: طرح ” کاج” با هدف کاهش ۲۵ درصد آسیبهای اجتماعی بنگاههای تولیدی استان در حال اجرا و تاکنون اجرای آن موفقیت آمیز بوده است.
کاهش اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی در محیط های کارگری
علی آشتاب در جلسه پیشگیری از اعتیاد و آسیب های اجتماعی که با حضور مجتبی بیرانوند دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان لرستان، برگزار شد،افزود: این برنامه پنج ساله از سال ۹۵ آغاز شده و با هدف کاهش آسیب های از جمله اعتیاد و مصرف مشروبات الکلی در محیط های کارگری در دست اجرا است.
یکی از اصلی ترین حلقه های زنجیره آسیب اعتیاد می باشد
وی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری در کاهش آسیب های اجتماعی بنگاه ها و واحدهای تولیدی اظهار داشت: یکی از اصلی ترین حلقه های زنجیره آسیب اعتیاد می باشد .
وی تصریح کرد: جامعه کارگری سالم متضمن افزایش تولید و ثروت در جامعه می شود که باید به نحوی برنامه ریزی شود که با کاهش آسیب ها در محیط کاری، خسارتی به کیفیت تولید و درآمد بنگاه وارد نشود.
واحدهای اقتصادی با نیروی کار بیش از ۵۰ نفر پایش شده اند
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان با اشاره به رصد مستمر محیط های کارگری استان در سال های اخیر گفت: واحدهای اقتصادی با نیروی کار بیش از ۵۰ نفر پایش شده اند و در خصوص آسیب بنگاهها به اطمینان خاطر قطعی دست یافته و برنامه ریزی کرده ایم.
آشتاب بیان کرد: هرگونه اقدام در واحدهای تولیدی برای کاهش آسیب باید علمی، کارشناسی و خیرخواهانه باشد و از برخوردهای قهری و اخراج پرهیز شود که مهمترین عمل در این زمینه، اقدامات پیشگیرانه و آموزشی است.
هر حادثه منجر به فوت که به واسطه اعتیاد یا سهل انگاری در محیط کاری رخ دهد
وی افزود: نتایج تحقیقات نشان می دهد هر کارگاه تولیدی که یک دلار برای اجرای برنامه های اجتماعی هزینه کرده ۵ تا ۱۶ دلار افزایش درآمد داشته است.
وی ادامه داد: همچنین هر حادثه منجر به فوت که به واسطه اعتیاد یا سهل انگاری در محیط کاری رخ دهد بیش از یک میلیارد تومان هزینه به دنبال دارد که با توجه به آسیب های روحی و روانی ناشی از حوادث باید تلاش کنیم ناهنجاری های اجتماعی در محیط های کارگری به حداقل کاهش یابد.
کل کارگران ثبت شده در سامانه طرح کاج پنج هزار و ۸۰۹ نفر هستند
مدیریت اجتماعی اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی لرستان نیز گفت: کل کارگران ثبت شده در سامانه طرح کاج پنج هزار و ۸۰۹ نفر و تعداد افراد ارزیابی شده چهار هزار و ۹۶۴ نفر هستند.
حمیدرضا درویش پور با اشاره به صدور کارت سبک زندگی سالم برای چهار هزار و ۹۶۲ کارگر واحدهای تولیدی استان افزود: ۲۵۱ کارگاه آموزشی برای چهار هزار و ۱۸۹ نفر برگزار شده است.