تاریخ: ۱۴:۰۱ :: ۱۴۰۳/۱۲/۰۱
نقش سبزیجات در جلوگیری از سفیدی مو

یک مطالعه اخیر نشان داد که درمانهای داخلی و خارجی با آنتی اکسیدان لوتئولین به حداقل رساندن سفیدی مو کمک می کند.

پایگاه خبری سنگ نوشته، یادداشت- رویش موی سفید با افزایش سن یک مسئله طبیعی است علت اصلی داشتن موهای رنگی وجود سلول رنگدانه ساز در فولیکولهای مو است. فولیکولها حاوی سلولی به نام رنگدانه ساز هستند که رنگ مو را تعیین میکنند با دنیا دیده تر شدن افراد رنگدانه های فولیکول با کمال تاسف چشم از دنیا میبندند و موهای شما را تنها می گذارند. موها هم در غم از دست دادن رنگدانه سازها سفید پوش میشوند. این بحث چنان عمومیت دارد که گاهی در برخی اوقات شاهد رویش موی سفید در جوانان و کودکان هستیم هر چند دانشمندان معتقدند که علت اصلی سفید شدن مو در کودکان و جوانان ژنتیک است؛ اما دلایل دیگری هم وجود دارد که موهای شما را بیش از پیش سفید میکنند. حالا تحقیقات نشان داده یک آنتی اکسیدان موجود در سبزیجات ممکن است به جلوگیری از خاکستری شدن مو کمک کند.

لوتئین که به عنوان ویتامین چشم و مغز» شناخته می‌شود یک کاروتنوئید حیاتی است که نقش مهمی در حفظ سلامت چشم و عملکرد مغز دارد. این رنگدانه طبیعی به محافظت از بافتهای حساس در برابر آسیبهای نوری و اکسیداتیو کمک میکند و به همین دلیل مصرف روزانه آن توصیه می شود.

لوتئین عمدتا توسط گیاهان سنتز می‌شود و مانند سایر زانتوفیلها به مقدار زیاد در سبزیجات با برگ سبز مانند اسفناج، کلم پیچ و هویج زرد یافت می شود. علاوه بر این غذاهای غنی از لوتئین عبارتند از زرده تخم مرغ، اسفناج، کلم پیچ، ذرت فلفل ،پرتقال ،کیوی ،انگور، کدوسبز و کدوحلوایی لوتئین به عنوان یک آنتی اکسیدان جهت جلوگیری از آسیبهای سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد همچنین در سلامت سلولهای آسیب دیده چشم پوست و مو بسیار موثر است متخصصان بر این باورند که این آنتی اکسیدان قوی میتواند ضد سرطان و ضد پیری باشد

تحقیقات جدید به بررسی پتانسیل لوتئولین در جلوگیری از سفید شدن مو می‌پردازد. تغییر رنگ موها به خاکستری با افزایش سن رایج است اگر چه خیلی ها دوست دارند جلوی آن را بگیرند.

با تائید تحقیقات آینده، افراد ممکن است از لوتئولین برای جلوگیری از سفیدی مو در آینده استفاده کنند.

دکتر پیمان پرچمی
پزشک

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید