‍ مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری لرستان:
گروه: برگزیده / خبر
تاریخ: ۱۲:۲۱ :: ۱۳۹۹/۰۹/۲۴
ترس از انگ اجتماعی، مهمترین مانع برای انجام آزمایش hiv است

مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری لرستان تاکید کرد: ترس از انگ اجتماعی، مهمترین مانع برای انجام آزمایش hiv، آشکار کردن hiv و دریافت دارو می باشد.

به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، اختتامیه پویش مشترک مبارزه با اچ آی وی، توسط دفاتر تسهیلگری لرستان، با حضور مدیر کل امور اجتماعی استانداری برگزار گردید.

مریم پورسرتیپ در این مراسم بیان داشت: بیماری ایدز یکی از چالش ها در برابر زندگی و حیثیت انسان است که علاوه بر تضعیف بدن، به روابط و مشارکت فرد در اجتماع، آسیب جدی وارد می کند و بر تمام سطوح ملی اجتماعی،خانوادگی و فردی جامعه تاثیر می گذارد.

وی افزود:با وجود اینکه بیش از دو دهه از شیوع این بیماری میگذرد،اما به نظر می رسد تعداد زیادی از افراد درباره راه های انتقال آن بی اطلاع هستند؛ بنابراین آموزش در این خصوص برای خانواده ها،جوانان،نوجوانان و… از اهمیت زیادی برخوردار است.
وی تصریح کرد: متاسفانه در جوامع سنتی انگ اجتماعی به بیماران مبتلا به ایدز بالاست به گونه ای که برخی از بیماران از ترس طرد شدن از جمع دوستان،آشنایان،همکاران و حتی نزدیکان بیماری خود را پنهان میکنند و یا به دنبال درمان آن نیستند. از طرفی، گاها افراد از بیمار مبتلا به ایدز دوری جسته و یا نسبت به اون تغییر رفتار می دهند.لذا، ارتقا آگاهی جامعه در زمینه ی تغییر نگرش نسبت به بیماران مبتلا به اچ آی وی و عدم تبعیض امری ضروری می باشد.

مدیر کل امور اجتماعی افزود: سازمان بهداشت جهانی، ترس از انگ اجتماعی را مهمترین مانع برای انجام آزمایش اچ آی وی، آشکار کردن اچ آی وی و دریافت دارو معرفی کرده است.
ایشان مبارزه با ایدز را یک تعهد اجتماعی دانسته و خاطر نشان ساخت:تک تک افراد جامعه، سازمان های مردم نهاد، دفاتر تسهیلگری و دستگاهها همگی می بایست در کنار هم و با فعالیت مشترک از گسترش ایدز جلوگیری نمایند و موثر ترین راه پیشگیری از این بیماری، متعهد ساختن مردم و درگیر کردن جامعه برای مبارزه با آن است.
وی خاطر نشان کرد رسانه ها نقش مهمی در افزایش آگاهی جامعه و برجسته کردن حقوق انسانی بیماران مبتلا به ایدز مانند سایر انسان ها دارند. همچنین آموزش و پرورش و مدارس موضوع آموزش نوجوانان و خانواده ها را در اولویت بگذارد چرا که اگر ما به نوجوان آموزش های لازم را ارائه ننماییم، ممکن است اطلاعات ناصحیحی را از برخی همسالان خود بدست بیاورد که آسیب های متعددی را بدنبال داشته باشد.

وی در پایان خدمات خوبی را که در طرح تحول سلامت، اعتبارات اجتماعی سازمان اجتماعی کشور در راستای مبارزه با اچ آی وی، انجام مشاوره، آزمایش و … بعمل آمده را تشریح نموده و تاکید کرد، در صورتی به نتایج مطلوبتری خواهیم رسید که متولیان، اهتمام بیشتری به موضوع مشارکت حداکثری مردم و بهره گیری از ظرفیت جامعه ی مدنی در کلیه برنامه ریزی های مرتبط با کاهش آسیب ها داشته باشند.

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید