مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان لرستان:
تاریخ: ۱۲:۰۰ :: ۱۳۹۷/۰۸/۲۴
۶۵ % از واحدهای صنعتی شهرکها فعال هستند/ برای اولین بار در استان مطالعات جامع خوشه های صنعتی اجرا شد

این بار با مدیرعمل شهرکهای صنعتی استان لرستان مصاحبه می کنیم.مهندس بختیار رازانی مدیرعامل شهرک های صنعتی استان لرستان متولد 1352 در شهرستان دورود است. وی دارای مدرک لیسانس مهندسی معدن – فوق لیسانس علوم اقتصادی ست و نیز سوابق اجرایی متعددی را در رزومه کاری اش دارد.

از جمله این سوابق می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– مدیر عامل شرکت شهرکهای صنعتی لرستان
– معاون صنایع کوچک شرکت شهرکهای صنعتی البرز
– معاون برنامه ریزی شرکت شهرکهای صنعتی البرز
– مشاور شرکت شهرکهای صنعتی استان تهران
– قائم مقام سازمان صمت خوزستان
– معاون معدنی سازمان صمت خوزستان
– رئیس نظام مهندسی معدن خوزستان
– عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی معدن خوزستان ( دو دوره )
– مدیر اکتشافات معدنی سازمان صمت خوزستان
– عضو کمیته اقتصادی استانهای خوزستان و بصره عراق
– عضو کمیته ها و شوراهای مرتبط شغلی
– مشاور عمرانی شورای اسلامی شهرستان دورود ( دوره اول )
– ناظر معادن استانهای لرستان و خوزستان

عملکرد شرکت شهرکهای صنعتی طی یک سال اخیر چگونه بوده و چه دستاوردهایی داشته است ؟
مهندس رازانی در پاسخ به این سوال گفت: قاعدتا هر جا بحث عملکرد به میان می آید باید به شاخص های سنجش عملکرد مراجعه کرد. مهمترین شاخص های عملکردی در حوزه شهرکهای صنعتی می توان به تعداد شهرکها و نواحی صنعتی مصوب دولتی از ابتدای تاسیس شرکته شهرکهای صنعتی لرستان تا سال گذشته اشاره نمود که در طی سال گذشته دو شهرک و ناحیه صنعتی اضافه شده است.

وی ادامه داد: میانگین واگذاری در شهرکها و نواحی صنعتی تقریبا ۱۰ هکتار در سال در قالب ۲۱ قرارداد بوده در صورتی که در سال ۹۶ میزان ۵۰ هکتار زمین در قالب ۵۴ قرارداد واگذار گردید و در هفت ماهه ۹۷ تعداد ۲۴ قرارداد با ۲۱ هکتار زمین به متقاضیان واگذار شده است.

رازانی افزود: با فعال شدن نمایندگی صندوق ضمانت نامه صنایع کوچک در استان ( معاونت صنایع کوچک این شرکت ) تعداد ضمانت نامه ها در سال گذشته ۷۰% و مبلغ آنها ۱۰۰ % افزایش داشته است.

مدیرعامل شهرکهای صنعتی استان تشریح کرد: برای اولین بار در استان مطالعات جامع خوشه های صنعتی استان انجام و حدود ۱۲ خوشه شناسایی که ۴ خوشه در حال امکانسنجی و ۲ خوشه در حال توسعه می باشد .
بعد از حدود سه دهه نسبت به اخذ اسناد تفکیکی در شهرکهای صنعتی و سنگ الیگودرز ا به میزان ۹۹ هکتار اقدام گردید.شهرکهای صنعتی پلدختر و الشتر که بیش از ۵ سال غیرفعال بودند در قالب واگذاری به واحدهای صنعتی فعال گردید .( پالایشگاه ۵۰۰ بشکه ای پلدختر و تولید قند از چغندر الشتر )
تصفیه خانه فاضلاب شهرک صنعتی خرم آباد ۲ بعد از حدود ۵ سال از احداث و مشکلات مبتلا به ، در سال گذشته فعال و در مدار قرار گرفت و روزانه حدود ۱۲۰ متر مکعب فاضلاب واحدهای صنعتی را تصفیه می کند.

آیا برنامه ای برای واحدهای نیمه فعال یا تعطیل استان دارید؟

رازانی درخصوص واحدهای نیمه فعال یا تعطیل نیز تشریح کرد: حدود ۱۰ سال از مصوبه ایجاد شهرک صنعتی نورآباد گذشته در صورتیکه اقدامات منجر به تملک زمین و متعاقبا شهرک سازی نشده بود، این در حالیست که در سال گذشته نسبت به تملک ۲۴ هکتار زمین شهرک اقدام شده و با سرعت سایر اقدامات در جریان است.
یکی از دورترین شهرستانهای استان یعنی شهرستان رومشکان فاقد زیرساخت صنعتی بوده و در سال گذشته اقدامات ایجاد ناحیه صنعتی رومشکان انجام و ۳۴ هکتار زمین آن تملک شده است .پرداخت تسهیلات و بازسازی و نوسازی خطوط تولید مهمترین برنامه فعالسازی این واحدهاست.
منطقه ویژه اقتصادی زیرمجموعه ای این شرکت پس از ۳ سال از استقرار گمرک ساماندهی گردید و اولین مدیر منطقه منصوب شد . بیش از ۶۰% صادرات استان از این منطقه انجام می شود.
در تمام شهرکهای صنعتی استان نسبت به تعیین نماینده شرکت برای پیگیری امور صنعتگران اقدام و شرکتهای خدماتی فعال گردید.
برای اولین بار در استان پروژه ترمیم معابر ، آسفالت، جداول و …. شهرکهای صنعتی با اولویت مناطق محروم مانند کوهدشت و پل هرو و الیگودرز در دستور کار قرار گرفت و در حال جریان می باشد.

چه برنامه هایی برای توسعه شهرکهای صنعتی در سطح شهرستانی و به ویژه مناطق محروم دارید؟

برنامه توسعه شهرکها با اولویت شهرکهای موجود می باشد زیرا هزینه توسعه بدلیل وجود امکانات زیربنایی به مراتب پایینتر از شهرکسازی جدید است و در مرحله دوم ایجاد شهرک ها و نواحی صنعتی در مناطق تقاضا محور مناطق محروم است ، ایجاد ناحیه صنعتی در شهرستان رومشکان و پیگیری ایجاد ناحیه صنعتی بیرانشهر در این راستا می باشد ، البته لازم به ذکر است کل مساحت شهرکهای صنعتی استان ( حدود ۱۴۰۰ هکتار ) به اندازه یک شهرک صنعتی در استانهای مجاور ( کرمانشاه ، مرکزی و …) نمی باشد که ضروری است در تعیین مکان شهرکهای جدید مانند خرم آباد ۴ مد نظر قرار گیرد و در مساحت بالایی کار شهرکسازی شروع شود.

چند درصد از واحدهای صنعتی در شهرکها دچار مشکل شده و غیرفعال شده اند و برنامه های دولت برای حل مشکل این واحدها چیست ؟

حدود ۶۵ % از واحدهای صنعتی داخل شهرکها فعال هستند البته با تمام ظرفیت فعالیت ندارند و بین ۵۰-۷۰ درصد و بعضا حتی زیر ۵۰ درصد فعال می باشند .
حدود ۷۴ واحد در شهرکهای صنعتی استان در تملک بانکها هستند که در کشور متاسفانه بالاترین رقم تملک بانک می باشد که پروسه فعالسازی و بازگرداندن آنها به چرخه تولید در دستور کار می باشد .


شرکت شهرکهای صنعتی و سازمان صنعت معدن و تجارت چه ارتباط اداری با همدیگر دارند و نحوه انتخاب مدیرعامل این شرکت به چه صورت است؟

شرکت شهرکهای صنعتی دارای شخصیتی حقوقی مستقل و زیرمجموعه سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی کشور از سازمان های زیرمجموعه وزارت صمت می باشد ، این شرکت متولی تمامی واحدهای صنایع کوچک ( زیر ۵۰ نفر کارکن ) در استان چه داخل شهرک و چه خارج از شهرک می باشد ، اما به دلیل نوع فعالیت ، همکاری تنگاتنگی بین این شرکت و سازمان صمت می باشد.

انتخاب مدیرعامل این شرکت با پیشنهاد معاون وزیر ( رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران ) و حکم وزیر صمت انجام می شود.


واحدهای صنفی تحت پوشش خدمات شرکت شهرکهای صنعتی چه درصدی از کل واحدهای صنفی استان را شامل می شود ؟

در حال حاضر تعداد اندکی از واحدهای صنفی در شهرکهای صنعتی مستقرند ، بدلیل اهمیت اینگونه واحدها خصوصا در رونق کسب و کار یکی از برنامه های این شرکت ایجاد شهرکهای صنفی در جوار شهرکها یا استقرار واحدهای صنفی درون صنوف شهرکهای موجود می باشد.

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید