رییس مرکز بهداشت شهرستان خرم آباد ،گفت: حدود 95 درصد جمعیت شهرستان خرم آباد را غربالگری کردیم و مرحله دوم برخورد با صنوف پرخطر هم آغاز شده است
به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، دکتر مهرداد حسین پور در گفتگو با خبرنگار ما ، با بیان اینکه از ۷ اسفند ۹۸ تا کنون ۹۵ درصد جمعیت شهری و روستایی خرم آباد را که بالغ بر ۵۰۰ هزار نفر بودند غربالگری صورت گرفت، اظهار داشت : این کار با همکاری پایگاههای بهداشتی درمانی شهری و روستایی و خانه های بهداشت و حدود ۸۰۰ نفر از پرسنل بهداشت و درمان صورت گرفت.
وی با اشاره به اینکه پس از غربالگری ، افراد مشکوک به بیماری به مراکز درمانی ارجاع داده می شدند ،افزود: در مرحله اول هزار و ۲۵۶ و در مرحله دوم ۲ هزار و ۸۰۰ نفر مشکوک به بیماری شناسایی شدند.
حسین پور از راه اندازی دو مرکز غربالگری بیماری های تنفسی در مناطق ناصر خسرو و گلدشت شرقی ، شامل واحدهای پزشک ، آزمایشگاه ، مبارزه با بیماری ها و بهداشت محیط خبر داد و گفت: در این خصوص همکاران ما در مراکز بهداشت ،افراد مشکوک به بیماری کرونا را به بیمارستانها ارجاع می دادند و کسانی هم که بیماری های تنفسی غیر کرونا داشتند به صورت قرنطینه در منزل پیگیری می کردند و با توجه به افزایش موارد مثبت کرونا ، واحد مبارزه با بیماری ها و بهداشت محیط با مراجعه به منزل آنها ، کار گندزدایی محیط خانه را انجام داده و بسته های بهداشتی رایگان در اختیار آنها قرار می دادند.
رییس مرکز بهداشت خرم آباد اظهار داشت : بعد از فروردین ماه تا کنون ، با توجه به افرایش موارد مثبت کرونا در روستاها ، کار غربالگری از طریق خانه های بهداشت روستایی و مراکز بهداشتی درمانی صورت می گرفت.
وی از راه اندازی آزمایشگاه کرونا با مبلغ ۲۰۰ میلیون تومان در خرم آباد خبر داد و گفت : تا قبل از ۲۱ اسفند کلیه نمونه های آزمایشگاهی را به انستیتو پاستور می فرستادیم که کار پاسخگویی ۷ تا ۸ روز طول میکشید که با کمکهای مادی و معنوی دکتر نیکبخت رییس دانشگاه علوم پزشکی لرستان و با اعزام تعدادی از همکاران آزمایشگاهی به انستیتو پاستور، آموزشهای لازم دیده شد و در ۲۱ اسفند ، آزمایشگاه کرونا در خرم آباد راه اندازی شد.
حسین پور همچنین از راه اندازی دو کلینیک غربالگری جدید در مناطق دره گرم آزادگان و میدان تختی خبر داد و گفت : در این مراکز هم کادر درمانی هر روز صبح و عصر و حتی روزهای تعطیل آماده خدمت رسانی به همشهریان هستند.
رییس مرکز بهداشت خرم آباد، ادامه داد : با همکاری واحد بهداشت محیط ما ، اماکن و نیروی انتظامی در زمان قرنطینه ، صنوف و کارگاههایی از جمله رستوران ها ، آرایشگاهها،باشگاه هها، تالارها و… که بعضا بهداشت را رعایت نمی کردند شناسایی شده و در صورت لزوم پلمپ می شدند و همچنین از واحدهایی مثل نانوایی ها ، قصابی ها ، سوپرمارکت ها نیز بازدید و آموزشهای لازم را ارائه میدادند.
وی با بیان اینکه مرحله دوم این کار نیز آغاز شده و با کلیه صنوف پرخطر که در سامانه سلامت ثبت نام و کد دریافت کرده اند در صورت عدم رعایت مسائل بهداشتی پلمپ شده و به مشاغل کم خطر هم آموزشهای لازم در زمینه رعایت فاصله گذاری و… داده می شود افزود: صاحبان این مشاغل با رعایت دو شرط تضمین سلامت و حفاظت خود و پرسنل ،تضمین سلامت و حفاظت مشتریان می توانند فعالیت کنند.
حسین پور با اشاره به اینکه پاندمی کرونا به صورتی است که طبق نظر سازمان بهداشت جهانی به مدت طولانی با آن درگیر هستیم و گریبان گیر جامعه جهانی است، تصریح کرد : به دلیل جهش زیاد این ویروس ، لازم است سبک زندگی را با رعایت فاصله گذاری اجتماعی ، محافظت از خود و ضدعفونی خانه ، بیرون و محل کار ، تغییر دهیم و باید سبک زندگی به مدت طولانی تغییر کندو در صورت لزوم برخی مشاغل تعطیل و مشاغل جدید جایگزین مشاغلی شوند که نیاز زیادی به مراجعه مشتری دارند.
رییس مرکز بهداشت خرم آباد با بیان اینکه در آینده ممکن است باز هم با اپیدمی کرونا مواجه شویم و بررسی های انجام شده مستندات قطعی در مورد ماهیت ویروس کرونا ندارند و قطعی نیستند ،تاکید کرد: باید سنگ بنای جدیدی برای زندگی مبتنی بر پیشگیری و حفاظت فردی و اجتماعی ایجاد کنیم و رعایت مسائل بهداشتی را در اولویت زندگی قرار دهیم.