فصل رویش قارج های خودرو نزدیک است
تاریخ: ۱۷:۲۲ :: ۱۳۹۸/۰۱/۱۸
از مصرف قارچ های وحشی خودداری کنید

به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، طبق بررسی های به عمل آمده از طرف وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی یکی از انواع قارچ های عامل مسمومیت در کشور که در سال گذشته منجر به مرگ تعدادی از هم استانی ها و هم وطنانمان شد به گونه ای است که شباهت زیادی به قارچ های خوراکی […]

به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، طبق بررسی های به عمل آمده از طرف وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی یکی از انواع قارچ های عامل مسمومیت در کشور که در سال گذشته منجر به مرگ تعدادی از هم استانی ها و هم وطنانمان شد به گونه ای است که شباهت زیادی به قارچ های خوراکی دارد. براین اساس برای حفظ سلامت و جان خود در خصوص مصرف قارچ در فصل بهار علاوه بر توجه به هشدار های زیر به اطرافیان خود نیز این موارد را گوشزد کنید:

از مصرف قارچ های خودرو در طبیعت به ویژه قارچ هایی که در کنار تنه درختان (به ویژه درختان خشک شده) می رویند، خودداری کنید
از مصرف قارچ های جمع آوری شده توسط افراد عادی و یا قارچ هایی که به صورت فله ای با منشا نامشخص عرضه می شوند، خودداری کنید
دقت کنید شناسایی انواع خوراکی قارچ از انواع سمی تنها براساس خصوصیات ظاهری مانند شکل، رنگ، بو، قوام و مزه مشکل بوده و توسط متخصصان و کارشناسان مجرب قارچ شناسی و گیاه شناسی امکان پذیر است. بنابراین به توصیه های برخی از افراد در تشخیص انواع سمی از انواع خوراکی قارچ به هیچ وجه توجه نکنید
مصرف قارچ ها توسط پرندگان و سایر جانوران اهلی و وحشی نشان دهنده ی غیرسمی بودن قارچ برای انسان نیست
توجه کنید برخی از روش ها و معیارهای سنتی مانند تغییر رنگ قاشق نقره و یا وجود حشرات در اطراف قارچ معیار علمی صحیحی برای تشخیص عدم سمیت قارچ نیست
بسیار مهم در صورت بروز علایم و نشانه های گوارشی (تهوع، استفراغ و اسهال) به صورت تأخیری (۴تا ۱۲ ساعت) هرچه سریعتر بیمار را به مرکز درمانی تخصصی سم شناسی بالینی و مسمومیت منتقل کنید
بسیار مهم انتقال سریع بیمار مسموم به یک مرکز درمانی تخصصی مسمومیت ها، امکان درمان موفقیت آمیز را افزایش می دهد و هر گونه تأخیر در این امر سبب افزایش احتمال شکست درمان و حتی مرگ می شود. بنابراین با مشاهده علایم و نشانه های اولیه از هر گونه خوددرمانی پرهیز نموده و بدون وقفه بیمار را به بیمارستان منتقل کنید
در صورت امکان نمونه باقی مانده قارچ مصرف شده توسط بیمار را برای شناسایی به کادر پزشکی همراه داشته باشید

منبع : روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی لرستان

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید