گروه: خبر / یادداشت
تاریخ: ۱۴:۵۵ :: ۱۳۹۸/۰۵/۲۱
عید قربان، عید پیروزی وظیفه بر غریزه است

به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، حجت الاسلام والمسلمین محمد بیرانوند از طلاب حوزه علمیه رضویه به مناسبت روز عید قربان گفت: عید قربان، عید پیــروزی وظیفه بر غریزه است. مخلوقات خداوند سه دسته هستند: ۱ـ گروهی که فقط پیرو غریزه هستند، مانند: حیوانات. ۲ـ گروهی که فقط پیرو وظیفه هستند، مثل: ملائکه. ۳ـ گروهی […]

به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، حجت الاسلام والمسلمین محمد بیرانوند از طلاب حوزه علمیه رضویه به مناسبت روز عید قربان گفت: عید قربان، عید پیــروزی وظیفه بر غریزه است. مخلوقات خداوند سه دسته هستند:
۱ـ گروهی که فقط پیرو غریزه هستند، مانند: حیوانات.
۲ـ گروهی که فقط پیرو وظیفه هستند، مثل: ملائکه.
۳ـ گروهی که گاهی دنبال غریزه رفته و گاهی دنبال وظیفه می‌روند، مانند: انسان.
هرگاه انسان بر سر دو راهی غریزه و وظیفه قرار گرفت و غریزه را انتخاب کرد، به سوی حیوانات گرویده، بلکه از حیوانات هم پست‌تر شده است، چون از عقل و فکر و رهنمودهای انبیا استفاده ننموده است (اولئک کالانعام بل هم اضل) آنان همچون چهارپایان بلکه گمراه‌ترند. همانا بدترین جنبنده‌ها نزد خداوند، انسان‌هایی هستند که گویا کر و گنگ اند و حاضر به تعقل هم نیستند. اما همین که انسان در این دو راهی خطرناک وظیفه را انتخاب نمود و در خط ملائکه و پاکان قرار گرفت آن را عید می‌گیرد، به همین دلیل عید قربان، روز پیروزی عقل و وحی بر هوی و هوس است.
این کارشناس مذهبی در ادامه افزود: قربان عبارت از کارهای نیکی است که انسان به وسیله آن بخواهد خود را به رحمت خداوند نزدیک کند. بنابراین عمل نیکی که انسان انجام دهد تا بدان وسیله خویشتن را به رحمت حق تعالی نزدیک سازد، آن کار را قربان گویند؛ مانند فرمایش رسول اکرم(ص) که فرمود: نماز موجب تقرب و نزدیکی هر پرهیزکار به رحمت پروردگار است.
بدیهی است که مراد از تقرب به خدای تعالی، قرابت زمانی و مکانی نیست، چه بین خالق و مخلوق هیچ‌گونه خویشاوندی وجود ندارد بلکه منظور آن است که از راه طاعت و انجام کارهای شایسته می‌توان مشمول الطاف الهی قرار گرفت و به رحمت او نزدیک گردید. از جمله اعمالی که حجاج در روز دهم ذی‌الحجه در سرزمین منا بعد از رمی جمره عقبه انجام می‌دهند، کشتن شتر یا گاو و یا گوسفند و انفاق آن به مستحقین است تا به وسیله این عمل نیک به رحمت پروردگار نزدیک شوند که آن را قربان گویند و در زبان فارسی (یاء نسبت) به آن ملحق شده و نامش را قربانی گذارده اند، بنابراین قربانی برای امتثال امر خداوند متعال و تقرب به سوی اوست.
حجت الاسلام و المسلمین بیرانوند با اشاره به این که در این روز آداب و اعمالی وجود دارد که در روایات معصومین (ع) ما بسیار یاد شده است که پیامبر خدا صلى الله علیه و آله فرمود:هر کس این چهار شب را شب زنده دارى کند، بهشت براى او واجب است: شبِ ترویه، شب عرفه، شب عید قربان و شب عیدفطر. همچنین در این روز غسل ، نماز عید قربان، قربانی کردن، دعای ندبه ، زیارت امام حسین (ع) وجود دارد که حائز اهمیت است.
وی در پایان افزود : مسلمانان در این روز برای ظهور امام زمان (عج) سلامتی رهبر، حل مشکلات و پیروزی کشورهای اسلامی و مسلمانان و نابودی کفر جهانی دعا کنیم.

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید