سرپرست مرکز بهداشت شهرستان خرم آباد:
تاریخ: ۸:۱۰ :: ۱۴۰۱/۰۴/۱۱
موردی از وبا در شهرستان خرم آباد گزارش نشده است

دکتر بهزادی فر سرپرست مرکز بهداشت شهرستان خرم‌آباد در این خصوص بیان داشت: تاکنون موردی از بیماری وبا در این شهرستان شناسایی نشده است و امیدواریم شهروندان با رعایت بهداشت فردی از ابتلا به این بیماری جلوگیری کنند.

به گزارش پایگاه خبری سنگ نوشته، دکتر مسعود بهزادی فر اظهار داشت: یکی از راه‌های شایع ابتلا به وبا خوردن و آشامیدن غذا و آب آلوده به باکتری ویبریوکلرا است ؛ موضوعی که در تابستان به دلیل سفرها و محدود بودن امکانات بهداشتی در سفر بیش از سایر زمان‌های دیگر می‌تواند تبدیل به تهدیدی برای سلامت افراد شود و باید مردم موارد بهداشت فردی و اجتماعی را بیشتر از گذشته رعایت کنند.

وی یادآور شد: علایم این بیماری ؛ اسهال آبکی شدید با دفع بسیار مکرر اجابت مزاج، استفراغ ناگهانی بدون داشتن حالت تهوع، گرفتگی عضلات ساق پا، عطش فراوان، پری و غرغر مداوم شکم است.

دکتر بهزادی فر ادامه داد: همه مراکز  و پایگاه‌های بهداشتی در شهرستان خرم آباد غربالگری را انجام می دهند و در صورت مشاهده مورد مشکوک، بلافاصله فرد بیمار تحت درمان قرار می گیرد.

سرپرست مرکز بهداشت شهرستان خرم‌آباد تاکید کرد: هنگام داشتن علائم باید به نزدیک ترین مرکز بهداشتی، درمانی مراجعه کرد و برای جلوگیری از کم آبی بدن مصرف مایعات را افزایش داد.

وی افزود: اگر پودر او.آر.اس (ORS) برای تهیه محلول مایع درمان خوراکی در اختیار دارید؛ بلافاصله مصرف آن را شروع کرده چرا که شروع سریع مصرف مایعات می‌تواند موجب نجات جان یک فرد در زندگی شود.

دکتر بهزادی فر گفت: در صورتی که فرد مبتلا به اسهال حاد آبکی یک کودک شیرخوار است؛ توصیه می‌شود که تغذیه با شیر مادر ادامه داشته باشد.

وی گفت: دوره ی کمون این بیماری یعنی فاصله زمانی بین ورود باکتری عامل وبا به بدن فرد تا زمان بروز علائم بالینی معمولاً دو تا سه روز است اما این زمان می‌تواند از چند ساعت تا پنج روز نیز به طول انجامد.

اما بیماری وبا چیست؟!
وبا نوعی بیماری حاد و اسهالی است که در اثر عفونت روده با نوعی باکتری ایجاد می‌شود.
باکتری وبا معمولاً در آب یا غذاهایی که توسط مدفوع فرد آلوده به باکتری وبا آلوده شده است؛ یافت می‌شود.
این بیماری عموما در مکان‌هایی با تصفیه ناکافی آب، دفع نامناسب و غیر بهداشتی مدفوع یا فاضلاب و نیز مناطق با بهداشت ناکافی ایجاد شده و گسترش می یابد.
باکتری وبا همچنین می‌تواند در محیط رودخانه‌های شور و آب‌های ساحلی زندگی کند.

حال چگونه می‌توان از ابتلا به وبا پیشگیری کرد؟!

بنابر اعلام مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، برای پیشگیری از بیماری وبا رعایت موارد زیر ضروری است؛
آب آشامیدنی سالم استفاده کنید. (استفاده از آب لوله کشی تصفیه شده یا آب‌های بسته بندی شده ی بهداشتی)
در مناطقی که دسترسی به آب تصفیه شده و لوله کشی وجود ندارد و از آب چاه، آب تانکرها، آب چشمه‌ها و… استفاده می‌شود، حتما آب را قبل از مصرف بجوشانید یا کلرزنی کنید.
از مصرف یخ غیربهداشتی، مواد غذایی و غذاهای آماده غیربهداشتی، آب میوه و نوشیدنی‌های ارائه شده در بیرون از منزل و به‌خصوص غذاهای ارائه شده توسط فروشندگان دوره‌گرد خودداری کنید.
از شنا کردن در آب رودخانه ها، جویبارها یا استخرهای آلوده خودداری کنید.
میوه‌ها و سبزی‌ها را قبل از مصرف حتما شسته و به روش صحیح ضدعفونی کنید.
برای اطمینان از سلامت غذا ، آن را به صورت کامل بپزید و از مصرف غذاهای خام یا کم پخت خودداری کنید.
غذایی را که قبلا پخته‌اید قبل از مصرف به صورت کامل داغ کنید.
از ظروف و لوازم تمیز و شسته شده با آب سالم و بهداشتی استفاده کنید.
قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا و قبل از دادن غذا یا شیر به کودک حتماً دست‌ها را با آب و صابون بشویید.
بعد از رفتن به توالت و نیز قبل از دست زدن به مواد غذایی و خوراکی حتماً دست‌ها را با آب و صابون بشویید.
مواد غذایی را در یخچال نگهداری کنید و از قرار گرفتن مواد غذایی در معرض مگس و آلودگی‌های دیگر خودداری شود.           
هنگام سفر آب و غذای سالم همراه داشته باشید یا از نوشیدنی‌ها و غذاهایی با بسته‌بندی مطمئن استفاده کنید.
از دفع غیر بهداشتی مدفوع خودداری کرده و حتما از توالت‌های بهداشتی استفاده کنید.

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید