تاریخ: ۷:۳۶ :: ۱۴۰۰/۱۱/۱۲
۱۲ بهمن؛ یادآور استقبال تاریخی ملت ایران از بزرگ مرد انقلاب

۱۲ بهمن یادآور استقبال تاریخی و بی نظیر ملت ایران از بزرگ مرد انقلاب ، حضرت امام خمینی (ره) در سال ۵۷، پس از ۱۴ سال تبعید است. چهل و سه سال از این روز مهم و تاریخی می گذرد و از امروز ویژه برنامه های مختلفی برای بزرگداشت ایام الله دهه فجر تدارک دیده شده است.

پایگاه خبری سنگ نوشته، یادداشت، کیانوش بازگیر- روز ۱۲ بهمن و همزمان با ورود حضرت امام خمینی (ره) به میهن اسلامی در سال ۵۷ با عنوان انقلاب اسلامی، امام خمینی (ره) نام گذاری شده است.بیش از هزار شهر و شهرستان، امت متدین، ولایت مدار و همیشه در صحنه ایران اسلامی ضمن تجدید میثاق با شهدا و تأکید بر پیوند جدا نشدنی خود با آرمان‌های والای انقلاب واحیاگر اسلام ناب محمدی (ص) این روز بزرگ را گرامی می‌دارند.

ویژه برنامه‌های ورود بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی همزمان با به زمین نشستن هواپیمای ایشان در فرودگاه مهرآباد آغاز می‌شود. ساعت ۹ و ۲۷ دقیقه و ۳۰ ثانیه روز ۱۲ بهمن ۱۳۵۷، هواپیمای حامل امام امت در فرودگاه مهرآباد تهران به زمین نشست و این فراق ۱۵ ساله مردم و امام‌شان سرانجام پایان یافت.این روز در تقویم رسمی با عنوان روز آغاز دهه فجر، مشخص شده‌ است.

پرواز بازگشت امام خمینی ره از فرانسه به تهران با همراهی تعداد زیادی انجام شد که شامل سیاست‌مداران انقلابی، ماموران آمریکایی، چریک‌های آموزش دیده، خانواده امام خمینی (ره )و خبرنگارها بودند.

 ابوالحسن بنی‌صدر، صادق قطب‌زاده، ابراهیم یزدی، حسن ابراهیم حبیبی،حسن لاهوتی، احمد غضنفرپور، تقی ابتکار، محسن سازگارا، محمد منتظری- فرزند حسین‌علی منتظری، مرتضی مطهری، خانم دوریان مک گری، ژرار ژان فابین-باتوش (محافظ شخصی امام خمینی ره در نوفل‌لوشاتو) از جمله افرادی بودند که امام خمینی (ره )را در این سفر همراهی کردند.

با گسترش قیام مردم و خروج شاه ملعون از ایران، شاپور بختیار به عنوان آخرین و تنها امید رژیم ظالم و ستمکار پهلوی و سردمداران غربی از جمله آمریکا و انگلیس پشتیبان این رژیم، به عنوان نخست وزیر باقی مانده بود. در طرف مقابل تظاهرات مردم هر روز پر شورتر و مصمم‌تر می‌شد و شعار استقلال،‌ آزادی، جمهوری اسلامی بعنوان اصلی ترین خواسته مردم در نهضت انقلابی به رهبری امام خمینی (ره ) مطرح می‌شد. امام خمینی (ره) كه شرط ورود خود را به كشور، خروج شاه، اعلام كرده بودند، با فرار شاه در ۲۶ دی ماه ۱۳۵۷، تصمیم به بازگشت گرفتند.

امام خمینی(ره) از سیزده آبان سال ۱۳۴۲ تا دوازده بهمن سال ۱۳۵۷، یعنی حدود چهارده سال در تبعید به سر برد و در سال ۱۳۴۳ ابتدا به ترکیه و پس از مدتی به عراق تبعید شد و اوقات پایانی دوری از وطن را در فرانسه و در دهکده ای به نام نوفل لوشاتو گذراند. نوفل لوشاتو در روزهای اوج نهضت، به قلب تپنده انقلاب ایران تبدیل شده بود. وقتی امام را به ترکیه تبعید می کردند، شاه و امریکا هیچ گاه پیش بینی نمی کردند که او روزی پیروزمندانه به ایران باز گردد و رژیم شاهنشاهی را از بن برکند.

پس از خروج شاه ملعون ، امام در پیامی خطاب به خبرگزاری های جهان اعلام کرد: «خروج شاه از ایران، اولین مرحله پایان یافتن سلطه جنایت بار پنجاه ساله رژیم پهلوی می باشد که به دنبال مبارزات قهرمانانه ملت ایران صورت گرفته است. من این پیروزی را به ملت تبریک می گویم.»

دو حادثه، از مهم ترین پی آمدهای بازگشت امام خمینی ره است که به سرعت موجب پیروزی انقلاب اسلامی شد: انتصاب دولت موقت و بیعت نظامیان با امام خمینی ره . امام خمینی در ۲۶ دی ماه در آستانه خروج شاه از کشور اعلام کرد که ما دولت را به همین زودی اعلام خواهیم کرد. در پانزده بهمن، نخست وزیری مهندس بازرگان به تصویب شورای انقلاب رسید.
در نوزده بهمن، عظیم ترین راه پیمایی در سراسر کشور شکل گرفت و میلیون ها نفر از دولت منتخب امام خمینی (ره )حمایت کردند. از سوی دیگر، در دهه انقلاب، ارتش که تنها نقطه اتکای رژیم بود، به انقلاب پیوست. فرار، نافرمانی، اعتصاب، شرکت در تظاهرات و سرانجام، بیعت با امام خمینی ره ، نشانه همراهی ارتش با امام بود که در نوزده بهمن به اوج خود رسید. در نتیجه، رژیم ستمگر پهلوی بدون پشتوانه به سرعت از هم پاشید و انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن به پیروزی رسید.

کیانوش بازگیر

بازگشت به خانه

پاسخی بگذارید